Suudi Arabistan, Katar ve Umman Dışişleri Bakanlarından Bölgesel İstikrar Vurgusu

Suudi Arabistan, Katar ve Umman arasında gerçekleştirilen diplomatik temaslarda bölgesel gelişmeler, güvenlik ve istikrarın korunmasına yönelik iş birliği ele alındı.

h4 { font-size: 24px !important; } Print Friendly and PDF

Körfez’de diplomasi trafiği sürerken, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Faysal bin Ferhan, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman ile Umman Dışişleri Bakanı Bedr el-Busaidi’yle telefon üzerinden temaslarda bulundu. Görüşmeler sırasında, bölgedeki güncel gelişmeler ve bunlara ilişkin değerlendirmeler ele alındı.

Görüşmelerde, bölgesel gelişmeler karşısında ülkeler arasındaki iletişim ve istişare mekanizmalarının sürdürülmesinin önemi öne çıktı. Bakanlar, bölgedeki gelişmelerin yakından takip edilmesi ve ortak değerlendirmelerin devam ettirilmesi konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Taraflar ayrıca bölgesel güvenlik ve istikrarın korunmasına yönelik diplomatik çabaların güçlendirilmesinin önemine dikkat çekti. Bu kapsamda, Körfez ülkeleri arasındaki koordinasyonun devam ettirilmesinin bölgedeki mevcut sorunların yönetilmesine katkı sağlayacağı değerlendirildi.

Kaynak: Şarkul Avsat

Tüm hakları SDE'ye aittir.
Yazılım & Tasarım OMEDYA