Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, ülkesine Amerikan kuvvetlerinin girişini onayladı.
Suudi Arabistan haber ajansının Savunma Bakanlığı'ndan bir kaynağa dayandırdığı haberine göre, Kral Selman, bölgenin güvenliği ve istikrarının savunulması, barışın garanti altına alınmasında ortak çalışma düzeyinin yükseltilmesi amacıyla ülkeye Amerikan kuvvetlerinin girişine ilişkin karara onay verdi.
Kaynak, söz konusu kararın iki ülke arasında ortak iş birliğine dayanarak alındığını, her iki ülkenin de bölgenin güvenliği ve istikrarını korumak ve güçlendirmek yönünde arzulu olduklarını kaydetti.
Haberde gelecek olan asker sayısı ve niteliklerine ilişkin bilgi verilmedi.
CNN televizyonu, ABD Savunma Bakanlığından yetkililere dayandırdığı dünkü haberinde, ABD'nin başkent Riyad'daki Prens Sultan Hava Üssü'ne 500 asker göndermesinin beklendiğini duyurmuştu.
Öte yandan, Newsweek dergisi Kasım 2017'de yayımladığı bir makalede, Suudi Arabistan'daki Amerikan askerlerinin sayısının 850'ye ulaştığını kaydetmişti.
Diğer İçerikler
SDG’nin Halep’teki Tüm Mevzilerinin Suriye Ordusu İçin "Meşru Askeri Hedef" Sayılacağ..
Yemen Cumhurbaşkanlığı Liderlik Konseyi, Ayrılıkçı Güney Geçiş Konseyi (GGK) lideri A..
Bir Asırlık Mücadele Somutlaştı: Londra’da Filistin Büyükelçiliği Resmî Olarak Açıldı..
İran’da Protestolar İkinci Haftasına Girerken Trump’tan İran’a Müdahale Tehdidi: “Bar..
İsrail/KAN Yayın Kuruluşu Ateşkesin İkinci Aşamasının Refah’tan Başlayacağını Duyurdu..
Suudi Arabistan İslam Şeriatına Aykırı İsimlerin Kamu Tesislerinde Kullanılmasına Yas..
İran’da Büyük Protestolar Devam Ederken Trump’ın Tahran’ı Tehdidi Üzerine İran Yöneti..
Dışişleri Bakanı Fidan Yemen Gerilimi Üzerine Suudi Arabistan ve BAE Dışişleri Bakanl..