İsrail hükümetinde görevli olmasına rağmen, kendi ideolojik ajandası doğrultusunda devlet otoritesinden bağımsız hareket eden bir yapı kuran Smotrich, işgal altındaki topraklarda kanun tanımaz bir dönemi resmileştirdi. İsrail ordusunun himayesinde Filistinlilerin evlerine ve arazilerine saldırılar düzenleyen istilacı çeteler, Smotrich’in “devrim” olarak nitelediği süreçle birlikte işgalci hükümete paralel bir güç odağı gibi hareket etmeye başladı.
Bu saldırgan politikanın arka planında, Netanyahu hükümetinin geçtiğimiz Perşembe günü aldığı karar yer alıyor. Kabine, Batı Şeria’nın Benjamin bölgesinde 13 yeni yasa dışı yerleşim kurulmasını onayladı. Erken seçim kararı alan Netanyahu yönetimi, yerleşim faaliyetlerini hem coğrafi olarak genişletmeyi hem de kalıcı hale getirmeyi hedefliyor.
Smotrich’in söylemleriyle eş zamanlı olarak sahada istilacı çetelerin terörü de tırmanıyor. Son olarak Nablus ve Salfit hattında bir Filistin restoranı ateşe verildi; Anata, Yatta ve Halil bölgelerinde saldırılar devam ediyor. Resmi verilere göre, bu yılın başından beri bölgedeki yerleşimci saldırısı sayısı 3.400’ü aşmış durumda.
Kaynak: Yeni Şafak
Diğer İçerikler
Husilerin İlerleyişi Karşısında Yemen Hükümeti Yeni Bir Karar Alarak "Kurtuluş Savaşı..
İsrail Eski Savunma Bakanı Avigdor Liberman: "Yeni ABD Başkanı İster Cumhuriyetçi İst..
İsrail Ulusal Güvenlik Çalışmaları Merkezi'nin eski Başkanı Dan Schueftan, Türk Ordus..
Lübnan Başbakanı: İsrail Yıkımından Dolayı Ülkenin Yeniden İmarı için Gereken Finansm..
Katil Netanyahu’nun Eski Danışmanı Ran Baratz, Diktatör Esad Devrildiği İçin Ağıt Yak..
İsrail Eski Başbakanı Barak, Seçimleri Erteletmek İçin Netanyahu’nun Kanlı Bir Plan H..