Slovenya Cumhurbaşkanı Natasa Pirc Musar, 21 Mayıs 2025 tarihinde Brüksel'de Avrupa Parlamentosu'nda yaptığı konuşmada, Gazze'deki İsrail saldırılarını "soykırım" olarak nitelendirdi ve Avrupa Birliği'ni daha etkin bir müdahaleye çağırdı. Pirc Musar, "Gazze'de şahit olduğumuz şey soykırımdır ve biz susuyoruz" dedi. Avrupa Birliği'nin bu konuda pasif ve bölünmüş olduğunu belirten Pirc Musar, "İşte tam da bu nedenle AB'nin Orta Doğu'daki krize yönelik daha güçlü bir eylemde bulunmasını savunuyoruz" ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Pirc Musar, Slovenya'nın barışçıl ve istikrarlı bir Avrupa komşuluğu için çabaladığını ifade ederek, AB'nin Orta Doğu'daki krize yönelik daha etkili adımlar atması gerektiğini vurguladı. Uluslararası ve insan hakları hukuku çerçevesinde saldırılara bir an evvel son verilmesi çağrısında bulundu.
Bu açıklamalar, Gazze'deki insani krizin uluslararası arenada daha fazla dikkat çekmesine ve Avrupa Birliği'nin bu konuda daha aktif bir rol üstlenmesi gerektiği yönündeki çağrıların artmasına neden oldu.
Diğer İçerikler
Venezuela’ya Tamamen Çökmeye Çalışan Trump, Ülkeden ABD Dışındaki Bütün Devletlerin Ç..
Jerusalem Post: Türkiye’nin Gazze’ye Asker Göndermesini İsrail’in Engelleme Şansı Aza..
Güney Afrika Cumhurbaşkanı Ramaphosa, Venezuela Devlet Başkanı Maduro İçin BM’ye Hare..
Dışişleri Bakanı Fidan Türkiye’nin Karadeniz’de Sorumluluk Üstlenmeye Hazır Olduğunu ..
“Gönüllüler Koalisyonu” Zirvesinde Barış’ın Sağlanması Halinde Ukrayna’ya Asker Gönde..