MEPA NEWS
Rusya ve Esed rejimi İdlib'de sivil alanlara yönelik bombardımanlara devam ediyor.
Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, Rusya ve Esed rejimine bağlı savaş uçakları dün Bidama beldesi ile Maasaran köyü, Maar Şemşe, Maar Şimarin, Kenayes, Tel Mennis, Deyr Şarki, Maar Şurin, Gadefe yerleşimlerine bombardıman düzenledi.
Bölgeler aynı zamanda karadan da hedef alındı.
Saldırılarda en az 22 sivil hayatını kaybederken çok sayıda sivil de yaralandı.
Yaşamını yitiren ve yaralananların arasında çocukların da bulunduğu ifade edildi.
Saldırılar artıyor
Rusya ve Esed rejimi, Suriye'nin kuzeyinde sivil alanlara yönelik saldırılarının şiddetini artırmış durumda.
Türkiye ile Rusya 22 Ekim tarihinde Rusya'nın Soçi kentinde bir araya gelmiş, tarafların görüşmeleri sonucu 10 maddelik Soçi Mutabakatı imzalanmıştı.
Mutabakatın imzalandığı tarihten bu yana Rusya'nın İdlib kırsalındaki sivil yerleşimlere yönelik hava saldırılarında artış yaşandı.
Saldırılarda evler, okullar, fırınlar, pazar yerleri ve hastaneler gibi sivil noktalar hedef gözetilerek vuruluyor.
Diğer İçerikler
Mısır’daki Liderler Zirvesinde İmzalanan Gazze ile İlgili Niyet Belgesinde Neler Var?..
Ateşkes Görüşmelerinde Görev Yapan 3 Katarlı Diplomat Trafik Kazasında Hayatını Kaybe..
Suriye Hükümeti SDG ile Anlaştı: Güvenlik Güçlerinin Entegrasyonu İçin Komite Kurulac..
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: Filistinlilerin Meşru Hakları Kalıcı ve Adil Bir Çözüme..