Pazar Günü Seçime Girecek Olan Başbakan Paşinyan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan arasında gerçekleştirilen telefon görüşmesinde Türkiye-Ermenistan normalleşme süreci ve bölgesel gelişmeler ele alındı. Görüşme, Ermenistan’da hafta sonu yapılacak seçimler öncesinde diplomatik açıdan dikkat çekici bir temas olarak değerlendirildi.

h4 { font-size: 24px !important; } Print Friendly and PDF

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre görüşmede Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin normalleşme süreci ile bölgesel gelişmeler masaya yatırıldı.

Açıklamaya göre Paşinyan, görüşmenin başında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçmiş Kurban Bayramı’nı tebrik etti. İki lider daha sonra ikili ilişkilerin geleceği ve Güney Kafkasya’daki son gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ile Ermenistan arasındaki normalleşme sürecinin doğrudan ticaretin başlatılmasına yönelik adımlarla sürdüğünü belirterek, Ankara’nın bölgede barış ve istikrarın güçlendirilmesine yönelik girişimleri desteklemeye devam edeceğini vurguladı.

Görüşme, Ermenistan’da pazar günü yapılması planlanan seçimler öncesinde gerçekleşmesi nedeniyle ayrıca önem taşıyor. Son dönemde dış politika ve komşularla ilişkilerin normalleştirilmesini savunan Paşinyan, kısa süre önce yaptığı açıklamada Türkiye ve Azerbaycan ile ilişkilerin geliştirilmesinin Ermenistan için yeni fırsatlar yaratacağını ifade etmişti. Paşinyan, iki ülkeyle ilişkilerin bulunmamasının Ermenistan dış politikasında dengesizlik oluşturduğunu savunmuştu.

Türkiye ile Ermenistan arasında yıllardır devam eden normalleşme görüşmeleri kapsamında özel temsilciler düzeyinde temaslar sürerken, son dönemde sınır kapılarının üçüncü ülke vatandaşlarına açılması ve doğrudan ticaretin başlatılması gibi konular gündemde yer alıyor. Erdoğan ile Paşinyan arasındaki son görüşmenin de bu sürecin devamı niteliğinde olduğu değerlendiriliyor.

 

Tüm hakları SDE'ye aittir.
Yazılım & Tasarım OMEDYA