Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre Kalın, Kabil’de Afganistan İstihbarat Genel Direktörlüğü (GDI) Başkanı Abdulhak Vasık ile bir araya geldi.

MİT Başkanı Kalın’ın Afganistan temasları bununla sınırlı kalmadı. Kalın, Afganistan Geçici Hükümeti Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Molla Abdul Gani Baradar, Savunma Bakanı Mevlevi Muhammed Yakub Mücahid ve İçişleri Bakanı Siraceddin Hakkani ile de görüşmeler gerçekleştirdi.
Kalın’ın Afganistan’daki temaslarında Türkiye ile Afganistan arasındaki güvenlik ve istihbarat ilişkileri öne çıktı. Görüşmelerde iki ülke arasındaki iş birliğinin daha da derinleştirilmesi amacıyla atılabilecek yeni adımlar değerlendirilirken, ikili ilişkilerin mevcut durumu da ele alındı.

Temaslarda bölgesel ve küresel gelişmeler de gündeme geldi. ABD/İsrail-İran Savaşı başta olmak üzere bölgedeki son gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.
Tarafların ayrıca terörle mücadele, insan kaçakçılığının önlenmesi ve uyuşturucu ticaretine karşı yürütülen mücadele konusunda iş birliği imkanlarını değerlendirdiği bildirildi.
Kaynak: TRT Haber
Diğer İçerikler