Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) kuruluşunun 57. yıl dönümü dolayısıyla Ankara’da düzenlenen programa katılan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, hem partinin siyasi geçmişine hem de Türkiye’nin geleceğine ilişkin kapsamlı değerlendirmelerde bulundu.
“Şanla şerefle 57. yıl” temasıyla gerçekleştirilen program, Ankara ATO Congresium’da yoğun katılımla yapıldı. Ankara’da düzenlenen programa partililer, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programda MHP’nin kuruluş süreci, siyasi mücadelesi ve bugüne kadar yürüttüğü çalışmalar ele alındı.
“Türkiye 2053’te süper güç olacak”
Programda konuşan Devlet Bahçeli, İstanbul’un fethinin 600. yıl dönümü olan 2053 hedeflerine işaret ederek, Türkiye’nin bu tarih itibarıyla küresel ölçekte etkili bir konuma ulaşacağını ifade etti. Bahçeli, Türk milletinin tarihsel yürüyüşünü sürdürdüğünü belirterek, uzun vadeli hedeflerin kararlılıkla takip edildiğini söyledi. Bahçeli, konuşmasında 2071 vizyonuna da değinerek, Türk milletinin yalnızca bölgesel değil, küresel ve stratejik alanlarda söz sahibi olacağını vurguladı. MHP’nin 57 yıllık geçmişine geniş yer ayıran Bahçeli, partinin kuruluşundan bugüne kadar ilkelerinden taviz vermeden siyaset yaptığını belirtti. Zorlu süreçlerden geçildiğini ancak siyasi duruşun değişmediğini dile getiren Bahçeli, partinin Türk milletine hizmet anlayışını karşılıksız sürdürdüğünü ifade etti. Bahçeli, milli birlik ve kardeşlik anlayışının MHP’nin temel siyasi yaklaşımı olduğunu vurgulayarak, partinin her dönemde sorumluluk üstlendiğini kaydetti.
Diğer İçerikler