Bahçeli, “Terörsüz Türkiye” sürecinde gelinen son aşamayı Türkgün gazetesine değerlendirdi. Türkiye’de toplumun büyük çoğunluğunun terörün tamamen gündemden çıkmasını istediğini belirten Bahçeli, sürecin devlet aklı ve milletin iradesiyle sonuçlandırılacağını ifade etti.
Bahçeli, “Terörsüz Türkiye” hedefinin yalnızca bir devlet politikası veya Türk siyasetinin başarısı olmadığını, aynı zamanda topyekûn milletin eseri olmasını istediklerini vurguladı.
MHP Genel Başkanı, süreç kapsamında gizli kapaklı bir pazarlığın bulunmadığının altını çizerek yapılacak yasal düzenlemenin kesinlikle af niteliği taşımadığını belirtti. Bahçeli, PKK/KCK terör örgütünün ve bağlantılı oluşumların silahlı faaliyetlerine son vermesini ve silah ve mühimmatlarını teslim etmesini sürecin ön şartı olarak gösterdi.
Bahçeli, şehit ve gaziler ile ailelerinin hatıralarına zarar verilmemesi gerektiğini belirterek, bundan sonraki aşamalarda ihtiyaç duyulan yasal ve idari düzenlemelerin yapılmasının önemine dikkat çekti.
Provokasyon ve sabotajlara karşı uyarıda bulunan Bahçeli, süreci çarpıtmak isteyenlere fırsat verilmemesi gerektiğini ifade etti. Bahçeli ayrıca, 2053 hedefleri doğrultusunda Türkiye’yi “Lider Ülke” ve “Süper Güç” haline getirme hedefini yineledi.
Diğer İçerikler