Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, ABD’nin Karayipler bölgesindeki askeri faaliyetlerini sert sözlerle eleştirdi. Petro, ABD’nin son dönemde gerçekleştirdiği saldırıların “yeni bir savaş cephesi” açtığını gösterdiğini iddia etti.
Petro, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Karayipler’de yeni bir savaş cephesi açıldı" ifadesini kullanarak, ABD’nin deniz operasyonlarında hedef aldığı son geminin Kolombiyalı vatandaşları taşıdığını ileri sürdü. Bunun, Latin Amerika ve Karayipler genelinde bir saldırı olduğunu vurguladı.
ABD hükümeti ise Petro’nun iddialarını şiddetle reddetti ve yorumlarının temelsiz olduğunu belirterek kamuoyu önünde geri çekmesini talep etti.
Yaşananlar, ABD’nin Karayipler kıyılarında uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadele gerekçesiyle gerçekleştirdiği operasyonların bölge ülkeleriyle diplomatik gerilim yaratma potansiyelini ortaya koyuyor.
Diğer İçerikler