Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad es-Sani, dün Moskova’da bir araya geldi.
Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad es-Sani, dün Moskova’da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmede, Suriye’nin yeni liderinin Moskova ile ilişkiler kurmaya istekli olduğunu belirtti.
Katar Emiri, Kremlin’deki görüşmede Putin’e hitaben, “Suriye konusuna gelince, birkaç gün önce Devlet Başkanı eş-Şaraa Katar’daydı ve kendisiyle Suriye ile Rusya arasındaki tarihi ve stratejik ilişki hakkında konuştuk. İki ülke arasında karşılıklı saygıya dayalı bir ilişki kurmaya istekli,” ifadelerini kullandı.
Putin, Katar Emiri’ne yönelik olarak, “Suriye’nin öncelikle egemen, bağımsız ve toprak bütünlüğüne sahip bir devlet olarak kalmasını sağlamak için her şeyi yapmak istiyoruz. Sizinle Suriye halkına insani yardım da dahil olmak üzere yardım sağlama olasılığını görüşmek istiyoruz,” dedi.
Putin sözlerine, “Orada siyasi, güvenlik ve tamamen ekonomik olmak üzere pek çok sorun var,” diyerek devam etti.
Görüşmede Gazze’deki durum Ukrayna konusu da ele alındı.
Diğer İçerikler
Şara Sözünü Tuttu: Esat Rejiminin Yok Saydığı Kürtlere Her Konuda Eşitlik Tanıyan Kar..
ABD’nin Yüz Üstü Bırakması Üzerine Ortada Kalan YPG Üyeleri Hükümetten “Eman Belgesi”..
Soykırımcı Netanyahu Gençlere Hitaben Yaptığı Konuşmada Yeni Savaş Alanı Olarak Sosya..
Haseke ve Kamışlı’nın Hükümete Devredilmesi Konusunda YPG ile Şam’ın Anlaştığı İddia ..
Gelen Baskı ve Tehditlerden Bunalan Netanyahu, Türk Askerlerinin Gazze’de Yer Almamas..
Muhammed bin Selman, Türkiye ile Çok Önemli Anlaşmalar İmzalanması Konusunda Enerji B..