Kar Fırtınası Nedeniyle ABD’de 2500’den Fazla Uçuş İptal Edildi

Ortabatı ve Büyük Göller bölgesini vuran güçlü kar fırtınası, hafta sonu boyunca yaklaşık 2500 uçuşun iptaline yol açtı. Binlerce yolcu tatil sonrası dönüş yolunda havalimanlarında mahsur kaldı.

h4 { font-size: 24px !important; } Print Friendly and PDF

ABD’nin Ortabatı ve Büyük Göller (Great Lakes) bölgesini etkisi altına alan kar ve fırtına, hava ulaşımını felç etti. Meteorolojik koşullar nedeniyle hafta sonu yaklaşık 2500 uçuş iptal edildi.

Özellikle Chicago ve Milwaukee bölgelerindeki havalimanları en ağır darbeyi aldı. Flight-tracking (uçuş izleme) verilerine göre Cumartesi günü 1975 uçuş iptal edilirken, Pazar günü en az 620 ek iptal yaşandı.

Uzmanlara göre kar kalınlığı bazı bölgelerde 30 santimetreyi buldu; bu da pistlerin kullanılamaz hâle gelmesine ve uçuş güvenliğinin riske girmesine neden oldu.

Durum, özellikle tatil dönemi sonrası dönüş yapanlara büyük mağduriyet yaşattı. Havalimanlarında mahsur kalan yolcular, uzun süreli bekleyiş, ertelemeler ve belirsizlikle karşılaştı. Havayolları, birçok yolcuya esnek yeniden rezervasyon veya dönüş hakkı tanıdığını açıkladı.

Tüm hakları SDE'ye aittir.
Yazılım & Tasarım OMEDYA