İsveç’in Örebro kentinin Vasthaga bölgesinde 4 Şubat günü bir okulda düzenlenen silahlı saldırıda 11 kişi yaşamını yitirmiş ve saldırganın 35 yaşındaki bir adam olduğu açıklanmıştı.
İsveç polisi Orebro'daki yetişkin göçmenlerin İsveççe dil eğitim aldığı Risbergska eğitim merkezine silahla saldıran adamın "sorunlu bir münzevi" olduğunu açıklasa da, saldırgan Rickard Andersson’un ortaya çıkan yeni görüntülerinden saldırıyı ırkçı motivasyonla yaptığı anlaşıldı.
İsveç medyasında yer alan videolarda saldırganın insanları öldürürken "Avrupa'dan defolun" diye bağırdığı ve daha sonra ateş açtığı görülüyor. Görgü tanıkları, Andersson'un bazı insanları özellikle hedef alırken bazılarını bilinçli olarak bağışladığını söyledi. Bu ayrımın gerçek sebebi bilinmese de, saldırganın kişilerin ırkına göre seçim yaptığı düşünülüyor. Andresson'un da lise diplomasını alabilmek için bu okula gittiği öğrenildi.
Yaşamını yitirenler arasında Suriye'den gelen bir kişinin de olduğu belirtildi. Stockholm'deki Suriye Büyükelçiliği ölenler arasında kendi vatandaşlarının da bulunduğunu belirterek kurbanlara "içten taziyelerini" sundu.
Diğer İçerikler
Alman Şansölyesi 1.3 Milyar Euroluk Destek İçin Gittiği Kiev'de Moskova'nın "Hoş Geld..
60 Kişilik Bir Heyet Hollanda’nın Sömürgecilik Tarihindeki Acımasız Uygulamalarını Ya..
Trump’ın Baskısı Üzerine G7 Ülkeleri Stoklardaki Petrol ve Dizeli Piyasaya Sürme Kara..