ŞARKUL AVSAT
Binyamin Netanyahu, ABD ve İsrailli bir ekibin, Ortadoğu Barış Planı kapsamında Batı Şeria'dan bazı kısımları ilhak etmek üzere harita çalışmalarına başladığını açıkladı.
İsrail merkezli Kudüs Postası gazetesinin aktardığına göre Netanyahu, “ABD Başkanı Donald Trump'ın planına göre İsrail'in bir parçası olacak bölgeleri haritalama sürecindeyiz. Bu uzun sürmeyecek. Birkaç hafta içinde bitireceğiz” dedi.
DPA’ya göre ABD’li diplomatik bir kaynak ise “Netanyahu yönetimi ile yakın temas halindeyiz” şeklinde konuştu.
Trump’ın Ortadoğu Barış Planı, ABD’nin İsrail’in işgal edilmiş Batı Şeria topraklarını yanı sıra Ürdün Vadisi’nde kurduğu yerleşim bölgeleriyle yaptığı ilhakı onaylamasına ve Filistinlilerin ‘1967 sınırları’ kapsamına ilişkin isteklerini karşılamayan bir Filistin devletini tanımasına izin veriyor.
Barış Planı ayrıca Kudüs'ün İsrail'in bölünmez başkenti olarak tanınmasını, gelecekteki Filistin devletinin başkentinin ise Kudüs şehrinin doğusundaki Ebu Dis beldesi olmasını öngörüyor.
Diğer İçerikler
İsrail Ulusal Güvenlik Çalışmaları Merkezi'nin eski Başkanı Dan Schueftan, Türk Ordus..
Lübnan Başbakanı: İsrail Yıkımından Dolayı Ülkenin Yeniden İmarı için Gereken Finansm..
Katil Netanyahu’nun Eski Danışmanı Ran Baratz, Diktatör Esad Devrildiği İçin Ağıt Yak..
İsrail Eski Başbakanı Barak, Seçimleri Erteletmek İçin Netanyahu’nun Kanlı Bir Plan H..
Bin Selman, Mekke Anlaşması'nın Bölgede Güvenlik ve İstikrarı Sağlama Yönündeki Ortak..