İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, ABD Başkanı Joe Biden'ın başdanışmanı Amos Hochstein ile bir araya geldi.
İsrail'in, Filistin ve Gazze Şeridi'ndeki katliam saldırıları hız kesmeden devam ederken İsrail'den çarpıcı bir Hizbullah açıklaması geldi.
Savunma Bakanlığının ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Gallant, Hochstein ile Tel Aviv'de bir araya geldi.
Görüşmede, Lübnan sınırındaki güvenlik sorunu ve yerinden edilmiş İsraillilerin evlerine geri dönmesinin yolları ele alındı.
Gallant, Hochstein'a hitaben, "Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'la olan sorunu diplomatik yollarla çözmeye hazırız. Ama başka bir senaryoya da hazırız." ifadesini kullandı.
İsrail Savunma Bakanı, ülkesinin, Lübnan sınırında güvenliğin iyileştirilmesi ve oradan gelen saldırı tehdidinin ortadan kaldırılmasına kararlı olduğunu belirtti.
İsrail ordusu ve Hizbullah Hareketi arasında 8 Ekim 2023'ten bu yana sınırda çatışma yaşanıyor.
Kaynak: Haber7.com
Diğer İçerikler
Şara Sözünü Tuttu: Esat Rejiminin Yok Saydığı Kürtlere Her Konuda Eşitlik Tanıyan Kar..
ABD’nin Yüz Üstü Bırakması Üzerine Ortada Kalan YPG Üyeleri Hükümetten “Eman Belgesi”..
Soykırımcı Netanyahu Gençlere Hitaben Yaptığı Konuşmada Yeni Savaş Alanı Olarak Sosya..
Haseke ve Kamışlı’nın Hükümete Devredilmesi Konusunda YPG ile Şam’ın Anlaştığı İddia ..
Gelen Baskı ve Tehditlerden Bunalan Netanyahu, Türk Askerlerinin Gazze’de Yer Almamas..
Muhammed bin Selman, Türkiye ile Çok Önemli Anlaşmalar İmzalanması Konusunda Enerji B..