Soykırımcı Bakan Ben Gvir’in açıklamasına göre, Kiryat Gat, Kiryat Malakhi, Gan Yavne, Megiddo Bölge Konseyi ve Tel Mond yerleşim birimleri listeye dahil edildi. Böylece ülkede silah ruhsatı verilebilecek bölgelerin sayısı daha da artmış oldu.
İçişleri Bakanlığı verilerine göre, hızlı silah ruhsatı onaylarının başlamasından bu yana yaklaşık 230 bin yeni ruhsat dağıtıldı. Yeni eklenen beş yerleşim birimi, daha önce ruhsat hakkı tanınan Aşdod, Aşkelon, Tiberias, Nahariya, Beit Şean, Kudüs’ün geniş mahalleleri ve Modi’in gibi 60’tan fazla şehir ve bölgenin arasına katıldı.
Ben Gvir, kararın uzman ekipler ve polisle koordineli şekilde, ülkede artan güvenlik olayları nedeniyle alındığını ifade etti.
Daha önce de dağıtılan yüzbinlerce silahın seçici şekilde ultra-Ortodoks ve yerleşimcilere verildiği biliniyor. Bu durum, İsrail’de liberal-laik kesim ile ultra-Ortodokslar arasında devletin sahibi olma konusunda çıkacak kaçınılmaz bir iç savaşa, Haredileri silahlandırma girişimi olarak değerlendiriliyor.
Diğer İçerikler
Irak Başbakanı Zeydi Riyad’da Veliaht Prens MBS ile İki Komşu Arasındaki İlişkilerin ..
Pakistan Başbakanı Şerif: Mekke İttifakı Bir Dönüm Noktasıdır, Suudi Arabistan’ın Son..
WSJ, Husilerin Çin’den Aldığı Teknolojiyle İsrail’i Vurabilecek Orta Menzilli Füze Ge..
Savaşla Başlayan Hürmüz Krizi Libya Petrollerinin Alternatif Olarak Öne Çıkmasına Seb..
Bakanlar Kurulu Toplantısından Sonra Riyad’dan Husilere Uyarı: Yaptıklarınızla Yüzleş..
Barzani İlk Kez Açıkladı: Kürtler Bahçeli’nin Hastalandığı Sırada İyileşmesi için Dua..