İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nin güneyinde işgalini sürdürdüğü Refah kentinde, çıkışına izin verilmediği için bölgede mahsur kalan 5 Filistinliyi öldürdüğünü itiraf etti. Tel Aviv yönetimi, söz konusu kişilerin Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları üyesi olduğunu iddia etti. Gazze’nin kuzeyinde ise İsrail askerlerine yaklaştığı öne sürülen bir başka Filistinlinin ateş açılarak öldürüldüğü bildirildi.
Ordudan yapılan açıklamada, Refah’ın doğusunda sabah saatlerinde saldırı gerçekleştirildiği belirtildi. Açıklamada, “muhtemelen” ifadesiyle tünellerden çıktığı iddia edilen Filistinlilerin silahlı olduklarının ileri sürüldüğü ancak buna dair somut bir kanıt sunulmadığı vurgulandı. İsrail ordusu, söz konusu kişilerin askerler tarafından öldürüldüğünü kabul etti.
Bir başka ordu açıklamasında ise Gazze Şeridi’nin kuzeyinde İsrail askerlerine yaklaştığı iddia edilen bir Filistinlinin ateş edilerek öldürüldüğü kaydedildi.
Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah’ta, 10 Ekim’de devreye giren ateşkes sonrasında çok sayıda Filistinli bölgede mahsur kalmıştı. İsrail, arabulucu ülkelerin tüm çabalarına rağmen, Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları üyesi olduğunu iddia ettiği kişilerin bölgeden çıkışına izin vermemişti.
Diğer İçerikler
Dünyaca Ünlü Ekonomist Dalio: 1956’da Süveyş’i Kaybetmek İngiltere Hegemonyasının Son..
Baş Belası İsrail ve ABD’nin Saldırılarıyla Ortadoğu Petrolleri Tarihi Bir Yükselişle..
Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile Görüşen Pezeşkiyan: ABD ve İsrail Müslüman Ülkeleri Bölm..
Kutsal Metinlerle Meşrulaştırılan Savaş: İran Çatışması ve Batı’nın Görmezden Geldiği..
Trump Yönetimi ile Vatikan Arasında İran Gerilimi: "Tanrı Karanlık Tarafından Yönlend..
Suudi Arabistan Baş Hahamı Rabbi Jacob Herzog, ABD ve İsrail’in İran’la Savaşı Konusu..