İran’da güvenlik güçleri, Batı Azerbaycan eyaletinin merkezi olan Urmiye kentinde İsrail’e askeri ve güvenlik bilgileri sızdırdığı iddia edilen 20 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerin, askeri noktaların koordinatları ve hassas güvenlik bilgilerini İsrail’e ilettikleri gerekçesiyle casuslukla suçlandığı bildirildi.
Batı Azerbaycan Başsavcısı Hüseyin Mecidi, yürütülen soruşturma kapsamında İsrail’e bilgi aktardığı değerlendirilen çeşitli bağlantı ağlarının ortaya çıkarıldığını açıkladı. Mecidi, yapılan operasyonlar sonucunda 20 şüphelinin yargı kararıyla tutuklandığını belirtti.
İran ile ABD-İsrail arasındaki savaşın devam ettiği bir dönemde gerçekleştirilen operasyonun, ülke içindeki yabancı istihbarat faaliyetlerine karşı yürütülen geniş çaplı soruşturmaların parçası olduğu ifade edildi. Son operayon öncesinde hem İsrail hem de ABD ile bağlantılı olduğu iddia edilen 500 kişinin gözaltına alındığı duyurulmuştu.
Diğer İçerikler
Ali Laricani'nin "Birlik Çağrısı" Tartışılırken İsrail Onun ve Besic Komutanı Süleyma..
ABD ve İsrail’in Vahşi Saldırıları İran’daki Çok Sayıda Eşsiz Tarihi Eseri de Tahrip ..
ABD’nin Bölgeyi Terk Etmesi Gerektiğini Vurgulayan İran Meclis Başkanı Bölgenin Siyas..
Save The Children, Soykırımcı İsrail’in Gözaltına Alınan ve Tutuklanan Bütün Gazzeli ..
Kanada, Fransa, Almanya, İtalya ve İngiltere, İsrail'in Lübnan'a Karadan Düzenleyeceğ..
Her Yerden Gelen Füze ve İHA Saldırıları Altındaki Soykırımcı İsrail Halkı Sığınaklar..