MEPA NEWS
Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, Rusya ile Esed rejiminin hava ve karadan devam eden ağır bombardımanları sebebiyle İdlib'in güney kesimindeki yerleşimlerde cuma namazları iptal edildi.
Rusya ve Esed rejiminin, camiler ve diğer sivil yerleşim merkezlerini kasıtlı bir şekilde hedef aldığı biliniyor.
Cuma namazları, Rusya ve Esed rejimi tarafından camilerin doğrudan hedef alınmaması ve sivillerin zarar görmemesi için iptal ediliyor.
Soçi Mutabakatı sonrası artan bombardımanlar
Türkiye ile Rusya 22 Ekim tarihinde Rusya'nın Soçi kentinde bir araya gelmiş, tarafların görüşmeleri sonucu 10 maddelik Soçi Mutabakatı imzalanmıştı. Mutabakatın imzalandığı tarihten bu yana Rusya'nın İdlib kırsalındaki sivil yerleşimlere yönelik hava saldırılarında artış yaşandı.
Diğer İçerikler
İran Meclis Başkanı Khalibaf: İran’ın Kaderini Epstein Çetesi Değil İran Halkı Belirl..
ABD Filistin’de Soykırıma Devam Etmesi için İsrail’e 152 Milyon Dolarlık Daha Silah G..
Komşularımızdan Özür Dileriz Diyen Pezeşkiyan: Silahlı Kuvvetlerimiz Bağımsız Hereket..
İran’dan Açıklama ve Uyarı: İsrail, Sahte Bayrak Operasyonlarıyla Müslüman Ülkeleri B..
Trump Kürtler İran’a Karşı Savaşırsa Harika Olur Demişti, Irak’ın Kürt Kökenli Cumhur..