İran Dini Lideri Ali Hamaney, Çarşamba günü eski Devrim Muhafızları Kudüs Gücü komutanı Kasım Süleymani'nin ölümünün beşinci yıl dönümünü anmak için düzenlenen törende, "Bazı insanlar, uygun analiz ve anlayış eksikliğinden dolayı, bölgedeki son olaylarla birlikte türbeyi savunmak için dökülen kanın boşa gittiğini iddia ediyor. Çok büyük bir hata yapıyorlar; kan boşa gitmedi" dedi.
Hamaney, Çarşamba günkü konuşmasında, bölgesel müdahalelere olan bağlılığını yineledi ve Süleymani'yi bölge genelinde İran yanlısı vekil güçleri kurduğu için övdü.
İran Dışişleri Bakanlığı ve bazı siyasetçiler, Esad karşıtı güçlerin Şam'ı kontrol etmesi konusunda daha temkinli açıklamalar yaparken, Hamaney yine Suriye gençliğine provaktif direniş çağrısında bulundu .
“İstikrar unsurları ortadan kalktığında, bu Suriye'ye, kaosa ve Suriye topraklarının yabancı güçler tarafından işgaline yol açar. Bir tarafta ABD, diğer tarafta Siyonist rejim ve diğer tarafta başka bazı saldırgan ülkeler dahil olur. Ancak, kalamazlar; Suriye, Suriye halkına aittir. Suriye topraklarına tecavüz edenler, bir gün Suriye'nin cesur gençliğinin gücüyle geri çekilmek zorunda kalacaklardır. Şüphesiz bu gerçekleşecektir,” dedi.
Kaynak: iranintl.com
Diğer İçerikler
Hamas, Refah'taki Saldırıyla Hiçbir Bağlantısının Olmadığını ve Ateşkes Anlaşmasına B..
Ateşkesi İhlal Eden Soykırımcı İsrail’in Saldırılarında 91 Filistinli Hayatını Kaybet..
Suriye Hükümeti Golan Tepeleri’nin Yeniden Kendi Kontrolüne Geçmesi İçin Diplomatik B..
Eski CIA Analisti: İsrail'in Soykırımı Meşrulaştırmak için Hamas'a Yönelttiği Bütün S..