Geçen Hafta İsa Heykelini Balyozla Parçalayan İsrail Ordusu Güney Lübnan’da Bu Defa Bir Hristiyan Manastırı ve Rahibeler Okulunu Yıktı

İsrail ordusu, Güney Lübnan’daki saldırılarını sivil ve dini yapıları hedef alarak sürdürüyor. Geçtiğimiz hafta bir askerin Hz. İsa heykelini balyozla parçaladığı görüntülerin yankıları sürerken, İsrail birlikleri bu kez Yaroun kasabasında bölgenin en köklü eğitim kurumlarından biri olan Hristiyan manastırını ve rahibeler okulunu yerle bir etti. 17 Nisan'da başlayan ateşkesin her gün ihlal edildiği bölgede, eğitim ve sosyal hayat dev bir darbe daha aldı.

h4 { font-size: 24px !important; } Print Friendly and PDF

Lübnan resmi haber ajansı NNA'nın cuma günü geçtiği bilgilere göre, İsrail ordusu Güney Lübnan’ın Yaroun kasabasında kutsal bir mekanı daha hedef aldı. "Kutsal Kurtarıcı Hemşireleri" (Sisters of the Holy Savior) tarafından yönetilen tarihi bir manastır ve bu manastıra bağlı okul, İsrail işgal güçleri tarafından tamamen yıkıldı. Yıkılan okul, Bint Jbeil bölgesindeki onlarca kasabadan binlerce öğrenciye yıllardır eğitim veren, bölgenin en seçkin ve köklü eğitim kurumlarından biri olarak kabul ediliyordu. Yerel kaynaklar, bu saldırının sadece fiziksel bir yıkım olmadığını, aynı zamanda bölgedeki eğitim ve sosyal doku için telafisi zor bir kayıp anlamına geldiğini vurguluyor.

Güney Lübnan'da 17 Nisan'da başlayan ve 17 Mayıs'a kadar uzatılan 10 günlük ateşkes süreci, İsrail'in günlük ihlalleriyle kağıt üzerinde kalmaya devam ediyor. İsrail ordusu, Hizbullah saldırılarını engelleme iddiasıyla oluşturduğu sözde "tampon bölge" içerisinde evleri, kamu binalarını ve dini tesisleri sistematik olarak imha etmeyi sürdürüyor. Hava saldırıları ve kontrollü yıkımlarla devam eden bu süreç, bölgedeki sivil yerleşimi tamamen imkansız hale getirmeyi hedefleyen bir strateji olarak değerlendiriliyor. Kasım 2024'te varılan önceki mütarekenin ardından başlayan bu yeni saldırı dalgası, Lübnan genelinde insani krizi derinleştiriyor.

Tüm hakları SDE'ye aittir.
Yazılım & Tasarım OMEDYA