İsrail polisi eşliğinde Megaribe Kapısı'ndan giren fanatik Yahudiler bir süre Aksa'nın avlusunda dolaştı.
Öte yandan İsrail polisi Mescid-i Aksa'nın koruma müdürü Abdullah Ebu Talib'i gözaltına aldı. Gözaltı için herhangi bir gerekçe göstermeyen İsrail polisi, Ebu Talib'i yakındaki gözaltı merkezinde bir süre tuttuktan sonra serbest bıraktı.
İsrail polisi Mescid-i Aksa yerleşkesine gözetleme noktası kurdu
Kudüs İslami Vakıflar İdaresi Basın Sözcüsü Firas Dibs'in verdiği bilgiye göre, İsrail polisi Mescid-i Aksa'nın doğu yönündeki Er-Rahme Kapısı'nın kubbesine gözetleme noktası kurdu.
Mescid-i Aksa'nın muhafızlarını bölgeden uzaklaştıran İsrail polisi, ramazan ayının son gününde Filistinli Müslümanların Er-Rahme Kapısı yakınına diktiği ağaçları da söktü.
İşgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa, Müslümanların ilk kıblesi olma özelliğini taşıyor.
Yahudiler, içinde Kıble Mescidi ile Kubbetu's Sahra Camisi'nin yanı sıra müze, medreseler ve büyük avlunun yer aldığı Mescid-i Aksa Külliyesi altında "Süleyman Mabedi kalıntılarının bulunduğu" iddiasıyla kazı çalışmaları yapıyor ve Harem-i Şerif'te kendilerinin de ibadet etme hakları olduğunu savunuyor.
Diğer İçerikler
İran’la Savaşı Sonlandırmak İçin ABD’nin İsrail'e Bir Hafta Süre Tanıdığı İddia Edild..
ABD ve İsrail Bombardımanına Rağmen Kudüs Günü Vesilesiyle İran Halkı Tahran Meydanla..
İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Baghaei: Durum Karmaşık, İsrail Sahte Bayrak Operasyo..
Çocuklara Tecavüzle Suçlanan Trump Yolsuzlukla Suçlanan Netanyahu’yu Kurtarmak için M..
Hamas, ABD-İsrail'e Saldırılarını Durdurması, İran’a Komşu Ülkeleri Hedef Almama Çağr..
Şii-Sünni Bütün Müslümanları Tehdit ve Düşman İlan Eden Soykırımcı Netanyahu Mesih’i ..