(Dünya Bülteni)
İtilaf devletleri ile Almanya arasında 11 Kasım 1918'de imzalanan ateşkes anlaşmasıyla, 1. Dünya Savaşı'nı resmi olarak bitiren "Ateşkes Günü"nün 100'üncü yıl dönümü dolayısıyla Fransa'nın başkenti Paris'te anma törenleri düzenlenecek.
Bu kapsamda Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un ev sahipliğindeki anma törenlerinde, Türkiye'yi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın temsil edecek.
Törenlere ABD Başkanı Donald Trump ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de aralarında bulunduğu 80 ülkenin lideri katılacak.
Ziyaretinde ilk kez yapılacak Paris Barış Forumu'na da katılacak Cumhurbaşkanı olan Erdoğan'ın, ikili görüşmelerde de bulunması bekleniyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, ziyareti sırasında ABD Başkanı Donald Trump ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron başta olmak üzere, bazı liderlerle ikili görüşmeler gerçekleştirmesi öngörülüyor.
Diğer İçerikler
Trump’tan İlham Alan Avrupa, Vize Politikasını Stratejik Silah Olarak Kullanmaya Yöne..
İngiltere Kraliyet Donanmasına İçki Yasağı Getirildi: Hiç Kimse “Laiklik Elden Gidiyo..
AB Konseyi Başkanı Costa Hindistan’la Yapılan Anlaşmanın Stratejik Bir Zafer Olduğunu..
AB Yüksek Temsilcisi Kallas, ABD ile Krizin Geçici Değil Kalıcı ve Yapısal Olduğunu S..
Avrupa’nın Kafası Çok Karışık, Mark Rutte’nin ABD Olmadan Avrupa Güvenliği Sağlanamaz..
AP’ den ICE Ajanlarına Terörist Muamelesi: AB, ICE Ajanlarının Kış Olimpiyatlarına Gi..