Erbil’e Yapılan İHA Saldırısında Bir Fransız Askeri Öldü

Irak'ın Erbil kentinde Peşmerge ve Fransız güçlerinin ortak kullandığı askeri üsse düzenlenen İHA saldırısında bir Fransız askeri hayatını kaybetti, çok sayıda asker yaralandı. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, saldırıyı "kabul edilemez" olarak nitelendirerek ölen askerin kimliğini Başçavuş Arnaud Frion olarak açıkladı.

h4 { font-size: 24px !important; } Print Friendly and PDF

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) başkenti Erbil'in Mahmur bölgesinde bulunan Peşmerge-Fransız ortak askeri üssü, gece saatlerinde insansız hava araçlarının (İHA) hedefi oldu. Erbil Valiliği ve güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre, kamikaze İHA'larla gerçekleştirilen saldırıda üste görevli Fransız askeri danışmanlardan biri yaşamını yitirdi. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, 7. Dağ Komando Taburu’nda görevli Başçavuş Arnaud Frion’un "Fransa için şehit düştüğünü" doğruladı.

Saldırıda hayatını kaybeden askerin yanı sıra en az 6 Fransız askerinin de yaralandığı ve bölgedeki askeri hastanelere sevk edildiği bildirildi. Macron, Fransız birliklerinin 2015 yılından bu yana terör örgütü DEAŞ ile mücadele kapsamında Irak'ta bulunduğunu hatırlatarak, "Bu saldırı kabul edilemez. İran'daki savaş, terörle mücadele çerçevesinde orada bulunan güçlerimize yönelik bu tür saldırıları haklı çıkaramaz" ifadelerini kullandı.

Aynı saatlerde Erbil Uluslararası Havalimanı ve ABD Konsolosluğu yakınlarında da şiddetli patlama sesleri duyuldu. Bölgedeki hava savunma sistemlerinin devreye girdiği ve çok sayıda İHA'nın havada imha edildiği öğrenildi. Yerel kaynaklar, saldırıların bölgedeki İtalyan askeri tesislerini de hedef aldığını ancak en ağır hasarın Fransız birliklerinin bulunduğu noktada meydana geldiğini belirtti.

Tüm hakları SDE'ye aittir.
Yazılım & Tasarım OMEDYA