Dünya Bankası, Suriye’de elektrik altyapısının yeniden inşası ve ekonomik toparlanmanın desteklenmesi için 146 milyon ABD doları tutarındaki bir hibe paketini onayladı. Karar hem Banka’nın internet sitesinde hem de Suriye devlet ajansı SANA'da yayımlandı.
Hibe kapsamında başta Halep ve Hama olmak üzere, çatışmalardan en çok etkilenen bölgelerde enerji altyapısının onarılması hedefleniyor. Suriye Acil Elektrik Projesi adı verilen program; savaş nedeniyle hasar gören iletim hatlarının ve trafo merkezlerinin yenilenmesini, elektrik sektörünün güçlendirilmesini ve bu alandaki kurumlara teknik destek sağlanmasını öngörüyor.
Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu tarafından Uluslararası Kalkınma Derneği (IDA) aracılığıyla onaylanan projeyle, özellikle sağlık, eğitim ve su temini gibi kamu hizmetlerine kesintisiz enerji sağlanması amaçlanıyor.
Dünya Bankası Orta Doğu Bölge Direktörü Jean-Christophe Carré, projenin, Banka’nın Suriye’nin toparlanma ve kalkınma sürecine verdiği desteği artırmaya yönelik planının ilk adımı olduğunu belirtti. Carré, “Suriye’deki acil yeniden yapılanma ihtiyaçları arasında, elektrik sektörünün rehabilitasyonu, halkın yaşam koşullarını iyileştirmek açısından hayati bir yatırım olarak öne çıkmaktadır” ifadelerini kullandı.
2011 yılında başlayan iç savaşın ardından ülkenin büyük bölümünde elektrik altyapısı ciddi zarar görmüş, milyonlarca kişi temel kamu hizmetlerine erişim konusunda zorluk yaşamıştı. Bu yeni finansman hem altyapının onarılmasına katkı sağlayacak hem de enerji sektöründe kurumsal kapasitenin güçlendirilmesini mümkün kılacak.
Diğer İçerikler
Dünyaca Ünlü Ekonomist Dalio: 1956’da Süveyş’i Kaybetmek İngiltere Hegemonyasının Son..
Baş Belası İsrail ve ABD’nin Saldırılarıyla Ortadoğu Petrolleri Tarihi Bir Yükselişle..
Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile Görüşen Pezeşkiyan: ABD ve İsrail Müslüman Ülkeleri Bölm..
Kutsal Metinlerle Meşrulaştırılan Savaş: İran Çatışması ve Batı’nın Görmezden Geldiği..
Trump Yönetimi ile Vatikan Arasında İran Gerilimi: "Tanrı Karanlık Tarafından Yönlend..
Suudi Arabistan Baş Hahamı Rabbi Jacob Herzog, ABD ve İsrail’in İran’la Savaşı Konusu..