Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgilere göre toplantı, Aralık 2025’in sonunda ABD’nin Miami kentinde gerçekleştirilen temasların devamı niteliğini taşıdı.
Dışişleri Bakanlığı kaynakları, söz konusu çevrim içi toplantıda Gazze’de kalıcı ateşkesin sağlanması, insani yardım mekanizmalarının güçlendirilmesi ve siyasi sürecin ikinci aşamasına geçişe dair hazırlıkların kapsamlı biçimde ele alındığını aktardı. Toplantıya, ABD, Mısır ve Katar’dan üst düzey yetkililerin de katıldığı bildirildi.
Görüşmelerde, Gazze’de sahadaki mevcut durumun değerlendirilmesinin yanı sıra, ateşkesin sürdürülebilirliği, insani erişimin kesintisiz sağlanması ve taraflar arasında güven artırıcı adımların ikinci aşamada nasıl yapılandırılacağı üzerinde durulduğu ifade edildi. Türkiye’nin, Gazze’de çatışmaların sona erdirilmesi ve kalıcı barışın tesis edilmesine yönelik diplomatik çabalara aktif katkı sunmayı sürdürdüğü vurgulandı.
Toplantının, önümüzdeki dönemde Gazze barış planının ikinci aşamasına geçilmesi açısından kritik bir hazırlık süreci oluşturduğu ve taraflar arasında teknik ve siyasi koordinasyonun güçlendirilmesini amaçladığı kaydedildi.
Diğer İçerikler
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: Maduro’nun Türkiye’ye Gelmesi Konusunda Bir Teklif Olma..
Hakan Fidan Bütün Dünyaya İlan Etti: “İslam Dünyası 100 Yıllık Derin Uykusundan Uyand..
Dışişleri Bakanı Fidan, SDG’nin Mutabakata Uymamasında İsrail’in Parmağının Olduğunu ..