Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye meselesine ilişkin, "Gerektiğinde diyalogla gerektiğinde yumuşak güç unsurlarıyla gerektiğinde zorlayıcı diplomasi araçlarıyla gerektiğinde de fiili güç kullanarak milli menfaatlerimizi mutlaka savunacağız." dedi.
Erdoğan, "Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarıyla başlattığımız süreci inşallah çok yakında farklı bir aşamaya geçireceğiz." ifadesini kullandı.
Türkiye'nin NATO müttefiki ve stratejik ortağı olan ABD'den gerçek bir müttefike yaraşır adımlar atmasını beklediklerini belirten Erdoğan, "Güney sınırımızda adeta kanser hücresi gibi büyüyen, müttefiklerimizin ağır silahları ile büyütülen yapı ortadan kalkmadıkça Türkiye kendini emniyette hissedemez." şeklinde konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "S-400'lerin NATO'ya ve F-35'lere zarar vereceğine dair hiçbir somut veri yoktur. Kimse kimseyi aldatmasın." dedi.
Erdoğan, Amerika'dan, gerek FETÖ elebaşılarının iadesi gerek PKK/YPG terör örgütünün silahlandırılmasına son verilmesi konularında net adımlar beklediklerini ifade etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:
"S-400'ler meselesinde Türkiye güvenliğiyle ilgili stratejik değil, tamamen ticari bir tercihte bulunmuştur. Ülkemizi bu tercihe zorlayan da müttefiklerinin uzlaşmaz tavrıdır."
Diğer İçerikler
Trump’tan Hamas’a Sıcak Mesajlar: “Hamas Kendini Filistin Polis Gücü Olarak Yeniden Y..
Trump’la Xi Yine Karşı Karşıya: Pekin’in Adımlarına Tepki Gösteren Trump Vergileri Yü..
“Kilit Aktör Türkiye” Diyen Eski Mossad Yetkilisi İtiraf Etti: İsrail Kaybediyor, Tür..
Gazze’de Ateşkes Müzakerelerinin Bittiği Saatlerde İsrail Karasuları Açıklarında Akde..
TDT Liderler Zirvesi’ne Ortak Alfabe ve Ortak Ordu Konusu Damgasını Vurdu: Zirve Lide..
Trump’ın Hevesi Kursağında Kaldı: 2025 Nobel Barış Ödülü Venezuela’lı Kadın Siyasetçi..