11. Xiangshan Uluslararası Güvenlik Forumu'nun açılış töreninde konuşan Çin Savunma Bakanı Dong Jun, "Ukrayna krizini, Filistin-israil çatışmasını ve diğer sıcak meseleleri çözmek için barış görüşmelerini ve siyasi çözümü teşvik etmek tek temel çıkış yolu." diye ifade etti.
"Önemli olan adil olmak, jeopolitik çıkarlar peşinde koşmamak ve çifte standarda başvurmamak." diyen Dong Jun, "Tüm tarafların güvenini kazanmanın, müzakere ve uzlaşma için daha elverişli bir ortam yaratmanın tek yolu çifte standarttan uzak durmak." ifadesini kullandı.
Çinli Bakan, "Bu sorunları çözmek için önce temel nedenlerini ve gerçekleri kavramalı ve ardından bu sorunların anahtarlarını bulmalıyız" şeklinde konuştu.
Karmaşık sorunların asla basit çözümleri olmadığını kaydeden Dong, "Krizlerin üstesinden gelmek için sistem düşüncesini benimsemeli, temel nedenleri analiz etmeli ve hastalığın kökenini aramalıyız" açıklamasını yaptı.
Kaynak: İLKHA
Diğer İçerikler
Japonya ve Güney Kore Bir Yandan İşbirliğini Derinleştirirken Diğer Yandan Pekin ile ..
Bangladeş Gazze'ye Konuşlandırılacak Uluslararası İstikrar Gücüne Katılmak İstediğini..
ABD Müttefiki Güney Kore’den Ezber Bozan Çıkış: Pekin’e Gidecek Olan Başkan Lee "Xi M..