Birleşmiş Milletler (BM), İsrail’in Gazze’ye gönderilmek istenen yaklaşık 4 bin paletlik acil insani yardım malzemesinin girişine izin vermediğini açıkladı. Bu bilgi, Ensonhaber’in haberine dayanan BM açıklamasında ortaya kondu.
BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın brifinginde İsrail yönetiminin Gazze’ye yardım geçişini hâlâ zorlaştırdığını söyledi. Dujarric, bölgedeki uluslararası yardım kuruluşlarının ellerindeki malzemeleri Gazze’ye ulaştırmakta “ciddi engeller”le karşılaştığını belirtti.
Dujarric’in aktardığına göre, reddedilen yardım talepleri arasında çadırlar, yatak takımları, mutfak setleri ve battaniyeler yer alıyor.
Uluslararası toplumda bu durum, Gazze’deki insani krizin daha da derinleştiği yönünde kaygılara neden oluyor. Yardım malzemelerinin engellenmesi, sivillerin temel ihtiyaçlarına erişimini kısıtlıyor.
Diğer İçerikler
Bakan Fidan İslamabad’da: Türkiye-Mısır-Pakistan-Suudi Arabistan Dörtlü Zirvesi Gerçe..
İran’dan Trump’a Sert Uyarı: “Kara Harekâtı Olursa Amerikan Askerleri Köpekbalıkların..
Türkiye ve Azerbaycan Medyada Güçlerini Birleştiriyor: Ortak Çalışma Komisyonu ve Dai..
ABD Ulusal Terörle Mücadele Merkezi Direktörlüğü Görevinden İstifa Eden Kent’ten El K..