Bahçeli: Ankara ve Tahran’ın Ufku Aynı Yöne Bakıyor, Ankara ile Bağdat ve Şam'ın, Kudüs ile Gazze'nin Kaderi Aynı Ortak Paydada Birleşmektedir

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Bahçeli, Ramazan ayının sonuna yaklaşılırken Kadir Gecesi’ne ulaşmanın manevi anlamına dikkat çekti. Ancak İslam coğrafyasında devam eden savaşlar, şiddet ve çatışmalar nedeniyle bu mübarek günlerin buruk bir atmosferde yaşandığını belirtti.

h4 { font-size: 24px !important; } Print Friendly and PDF

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yaptığı açıklamada Türkiye ile İran’ın stratejik perspektiflerinin örtüştüğünü belirterek, bölgedeki gelişmelerin ortak bir kader çizgisinde birleştiğini ifade etti. Bahçeli, Ankara ile Tahran’ın yanı sıra Bağdat, Şam, Kudüs ve Gazze’nin de aynı jeopolitik ve insani kaderi paylaştığını vurguladı.

Ramazan ve Kadir Gecesi Vurgusu

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Bahçeli, Ramazan ayının sonuna yaklaşılırken Kadir Gecesi’ne ulaşmanın manevi anlamına dikkat çekti. Ancak İslam coğrafyasında devam eden savaşlar, şiddet ve çatışmalar nedeniyle bu mübarek günlerin buruk bir atmosferde yaşandığını belirtti.

Bahçeli, İslam dünyasında birlik ve dayanışma ruhunun zayıfladığına işaret ederek, bu durumun birçok sorunun temelinde yer aldığını ifade etti. Süregelen çatışmaların yalnızca insan hayatını değil, aynı zamanda medeniyet mirasını ve ülkelerin egemenlik haklarını da tehdit ettiğini dile getirdi.

İslam Dünyasına Özeleştiri Çağrısı

Açıklamasında, Kadir Gecesi’nin manevi ikliminde İslam dünyasının kendi iç muhasebesini yapması gerektiğini vurgulayan Bahçeli, iç bölünmeler ve ihtilaflar sürdüğü sürece dış müdahalelerin kaçınılmaz olacağını belirtti.

“Siyonist-emperyalist” olarak nitelendirdiği güçlerin İslam coğrafyasında sürekli çatışma ve yıkım ürettiğini savunan Bahçeli, bu durumun kabul edilemez bir zulüm olduğunu ifade etti. İnanç özgürlüğü ve tarihi hakların korunamaması halinde bölge halklarının daha büyük tehditlerle karşı karşıya kalacağını söyledi.

Ortak Kader ve Bölgesel Dayanışma

Ankara ile Tahran'ın ufkunun aynı yöne baktığını vurgulayan Bahçeli, "Ankara ile Bağdat ve Şam'ın, Kudüs ile Gazze'nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir. 15 gündür kapalı tutulan ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'nın hüznü hepimizin, Müslümanım diyen herkesin yürek sızısıdır. Bu zulüm mutlaka son bulmalıdır." ifadelerini kullandı.

Birlik ve Kardeşlik Mesajı

Bahçeli, açıklamasının sonunda İslam dünyasının kardeşlik bilinciyle hareket etmesi gerektiğini vurgulayarak, mevcut sorunların ancak ortak bir duruşla aşılabileceğini ifade etti. Kadir Gecesi vesilesiyle Türk milleti ve tüm İslam aleminin mübarek gecesini tebrik eden Bahçeli, birlik, dayanışma ve huzur temennisinde bulundu.

 

Tüm hakları SDE'ye aittir.
Yazılım & Tasarım OMEDYA