Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında, "Suriye, Libya, Akdeniz'de macera peşinde değiliz. Hele hele emperyal heveslerimiz hiç yoktur. Gözümüz petrol ve para hırsıyla kör olmuş da değildir. Tek amacımız kendimizin ve kardeşlerimizin hakkını, hukukunu, geleceğini korumaktır." dedi.
Erdoğan, "Gerekirse (Suriye) rejimin ateşkesi bozma girişimlerini bizzat önlemekte kararlıyız." ifadelerini kullandı.
"'Libya'da ne işimiz var' diyenler, siyasetin cahilidir." diyen Erdoğan, "Bunlar aynı zamanda tarih cahilidir. Türkiye müdahale etmeseydi, bugün darbeci Hafter tüm ülkeyi ele geçirmiş, Libya halkının tamamı zulmün pençesine düşmüş olacaktı." şeklinde konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Önümüzdeki günlerde darbeci Hafter ile ülkenin meşru yönetimi arasında yapılacak tercihleri dikkatle takip edeceğiz. Ülkenin meşru yönetimine ve Libya'daki kardeşlerimize saldırılarını sürdürmesi halinde, darbeci Hafter'e hak ettiği dersi vermekten de asla geri durmayacağız." ifadelerini kullandı.
Diğer İçerikler
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İstanbul’da Kritik Mesaj: "Savaşın Faturasını Tüm İnsanlık ..
Ankete Katılan Türk Halkının Yüzde 93’ü ABD ve İsrail’in İran’a Saldırısına Karşı Çık..
Bahçeli: Ankara ve Tahran’ın Ufku Aynı Yöne Bakıyor, Ankara ile Bağdat ve Şam'ın, Kud..
Devlet Bahçeli Herkesi Uyardı: ABD-İsrail İran’dan Elini Çekmelidir, Aksi Halde Dünya..
Bahçeli’nin Hedefinde Trump Vardı: Evangelist Papazların Dolduruşuna Gelip Ayinler Dü..