Dışişleri Bakanlığına ait "Kriz Reaksiyon Merkezi"nin Twitter hesabından yapılan paylaşımda, ''Dışişleri Bakanlığı olarak Türk meslektaşlara Peru ve Kolombiya'daki yardımseverlikleri ve iş birliği için şükranlarımızı sunuyoruz. Bu sayede 100'den fazla Alman ülkemize gelebildi. Teşekkürler." ifadeleri kullanıldı.
Bu arada, THY'ye ait uçağın, Bogota ve Lima'dan aldığı Alman vatandaşlarını Frankfurt'a getirdiği bilgisi paylaşıldı.
Öte yandan, Alman Dışişleri Bakanlığı Türkiye masası yetkililerinin de Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliğini telefonla arayarak teşekkür ettikleri öğrenildi.
Kolombiya ve Peru'dan getirilen 258 Avrupa Birliği vatandaşı içerisinde Fransa, Çekya, Portekiz, İsviçre, Avusturya, Finlandiya, Bulgaristan, İspanya, İsveç, Norveç, Polonya, İtalya vatandaşlarının bulunduğu belirtildi.
Diğer İçerikler
Macron’un Cumhurbaşkanı Olduğu Dönemde 8. Başbakan Değişti: Sonuncusunun Ne Kadar Dev..
Macaristan Başbakanı Orban Avrupa’nın Perde Arkasında Zelenski’yi Kışkırtarak Ukrayna..
İngiltere Siber Saldırıların Hedefinde: Son Bir Yılda Siber Saldırı Sayısı 89’dan 204..
İsrail’i Savunmak Viyana’ya Düştü: Avusturya Eurovision Yarışmasına İsrail Katılmazsa..
Alman Gazeteci Gazze Zirvesinde Almanya’nın Yerini Açıkladı: Arkadaki Saksıların Yanı..