Adalet Bakanı Gürlek Açıkladı: Yazıcıoğlu Suikastinde Deliller FETÖ’yü Gösteriyor

Adalet Bakanı Akın Gürlek, Muhsin Yazıcıoğlu ölümündeki şüphe nedeniyle yürütülen soruşturmayla alakalı yeni izlere ulaşıldığını açıkladı. Adalet Bakanlığı çerçevesinde yürütülen, Faili Meçhul Suçları Araştırma Daire Başkanlığının 4 ay önce uygulanmaya konulmasının ardından, 46 olayın netleştirildiği bilgisi verildi.

  1. Anasayfa /
  2. Tüm Haberler
  3. /
  4. İç Politika ve Hukuk
SDE Editör | 28 Ağustos 2026
h4 { font-size: 24px !important; } Print Friendly and PDF

Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki kişilerin bulunduğu helikopterin düşmesi sonucu hayatını kaybettiği dosya ile ilgili açıklamada bulunan Gürlek, FETÖ’nün örgüt halinde hareket ettikleri bilgisini verdi.

Adalet Bakanı Akın Gürlek, TV100’de gündeme dair yöneltilen soruları cevaplandırdı. Adalet Bakanlığı bünyesinde Faili Meçhul Suçları Araştırma Dair Başkanlığının hayata geçirilmesini ardından, cinayet dosyalarını ve toplumda önemli yer edinen dosyaları ele aldıklarını ifade eden Gürlek, devletin sonuna kadar faili meçhul dosyaların peşini bırakmadıklarından bahsetti. Güzel işler yapıldığını ve toplumun birçok kesiminden olumlu dönüşler aldıkları bilgisini verdi.

Muhsin Yazıcıoğlu’nun bulunduğu uçağın pilotunun, vefatın birkaç gün öncesinde Elazığ’da örgütün mahrem imamlarla toplantıda bulunduğu ve pilotun da bu örgütün içerisinde olduğu bilgisini paylaşan Gürlek, toplantıya katılanların arasında Kemal Batmaz ve Adil Öksüz’ün de bulunduğunu, cinayetin bir gün öncesinde Öksüz’ün Türkiye’den çıktığı bilgisini paylaştı.

FETÖ ile bağlantılı eylemlerin olduğuna değinen Gürlek, Adil Öksüz’ün evinde, pilotun eşinin parmak izine rastlandığını ifade edildi.

Gürlek, yürütülen operasyonun ve soruşturmanın derinleşmesi hususunda işlemlerin devam edeceğini açıkladı. Eylemi gerçekleştiren askeri personel ile örgütün mensupları hakkında başsavcılığın çalışmalarını yürüttüğünü ifade etti. İlk gözlemlere göre FETÖ’nün gerçekleştirdiği eylem olarak gözüktüğü ve sonucu nereye ulaşırsa ulaşsın soruşturmanın sonuna kadar gidileceği paylaşıldı.

Bakan Gürlek, “Muhsin Yazıcıoğlu Türkiye’nin yetiştirmiş olduğu nadir bir insandı. Ben de çok severdim, güçlü bir liderdi. Yani burada hem kamu vicdanı hem de ailenin vicdanını tatmin eden bir soruşturma yürütmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

Tüm hakları SDE'ye aittir.
Yazılım & Tasarım OMEDYA