ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile Mücadele Görev Gücü'nün günlük basın toplantısında açıklamalarda bulundu.
New York, California ve Washington'ın Kovid-19 salgınından en çok etkilenen eyaletler olduğuna işaret eden Trump, "Bu eyaletlerin virüsle mücadelesine yardımcı olmak için bu bölgelerde ulusal muhafızları aktivite ettik." şeklinde konuştu.
Trump, ayrıca bu eyaletlerde yeni yatak kapasitesi sağlanacağını da sözlerine ekledi.
Federal Acil Durum Yönetimi Ajansı (FEMA) Başkanı Peter Gayno da yaptığı açıklamada, ulusal muhafızların görevlendirilmesine ilişkin, "Bu, bir sıkıyönetim ilanı değildir. Ulusal muhafızlar, eyalet valilerinin yönetiminde olacak." ifadelerini kullandı.
Ulusal muhafızlar, ABD'de büyük çaplı toplumsal olaylar ve doğal afet döneminde müdahale etmek ve ülkenin iç güvenliğini sağlamak için görev alıyor.
Birçoğu sivil hayat yaşayan ve yarı zamanlı orduda görev alan ulusal muhafızlar, hem eyaletlerin hem de federal hükümetin yönetimi altında bulunuyor.
- Federal Acil Durum Yönetimi Ajansı Başkanı Peter Gayno:
- "Bu, bir sıkıyönetim ilanı değildir. Ulusal muhafızlar, eyalet valilerinin yönetiminde olacak"
- Federal Acil Durum Yönetimi Ajansı Başkanı Peter Gayno:
- "Bu, bir sıkıyönetim ilanı değildir. Ulusal muhafızlar, eyalet valilerinin yönetiminde olacak"
Diğer İçerikler
Sapık Epstein Rezaletleri ile Suçlanan Trump için Papazlar Beyaz Saray’da Dua Seansı ..
ABD’den İran’a Saldırıyı Meşrulaştırma Çabası, Trump’a Suikast Düzenlemekten Yargılan..
ABD Adalet Bakanlığı, Trump'a Yönelik Cinsel Saldırı İddialarını İçeren Belgeleri Yay..
Borç Batağındaki ABD Bu Maliyete Ne Kadar Katlanabilir? Analizler Savaşın Günlük Mali..
ABD’den Ard Arda İslam’a Saldırı: Temsilciler Meclisi Başkanı ‘İslam Sapkın Bir Dindi..
Mühimmat Riskiyle Karşı Karşıya Olduğu Söylenen ABD’nin Bunun İçin 50 Milyar Dolarlık..