ABD hükümeti, Venezuela'nın petrol ihracatına yönelik uyguladığı yaptırımları sıkılaştırmaya devam ediyor. Amerikan makamları, Venezuela devlet petrol şirketi (PDVSA) ile bağlantılı olduğu ve yasa dışı yollarla petrol taşıdığı iddia edilen bir tankere daha el koyduğunu duyurdu. Operasyonun, uluslararası ticaret yasalarının ihlali ve kara para aklama suçlamaları kapsamında gerçekleştirildiği bildirildi.
Yaptırım denetimleri sürüyor
Washington yönetimi, el konulan geminin sahte belgelerle Venezuela petrolünü uluslararası pazara sokmaya çalıştığını öne sürdü. Gemideki milyonlarca varil petrole de el konulurken, ABD Adalet Bakanlığı yetkilileri bu tür operasyonların süreceği mesajını verdi. Bu hamle, ABD'nin Venezuela üzerindeki ekonomik baskı politikasının fiili olarak devam ettiğini gösteriyor.
Yetkililerden "kararlılık" mesajı
Operasyonun ardından ABD Adalet Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, yaptırımların delinmesine müsamaha gösterilmeyeceği vurgulandı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Ulusal güvenliğimizi ve dış politika çıkarlarımızı tehdit eden yasa dışı ticaret ağlarına karşı mücadelemiz sürecektir. Bu el koyma işlemi, yaptırımları delmeye çalışanlara yönelik kararlılığımızın açık bir göstergesidir."
Diğer İçerikler
Maduro, Esir Tutulduğu Cezaevi’nden İlk Mesajını Verdi: “Üzgün Değiliz, İyiyiz, Savaş..
Kolombiya Devlet Başkanı Petro, Latin Amerika Ülkelerine Ortak Ordu Kurulması Çağrısı..
Venezuela Krizi: AB Demokratik Geçiş Çağrısı Yapıyor, Trump Petrol Talebini Öne Çıkar..