ABD’deki Ukrayna Toplantısından Sonra NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Arayarak Bilgi Verdi ve Türkiye’nin Süreçteki Önemli Misyonuna Dikkat Çekti

NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, ABD dönüşü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı arayarak Ukrayna barış sürecine ilişkin son gelişmeleri aktardı; iki lider, Türkiye’nin arabuluculuk rolü ve Karadeniz güvenliğinde üstlendiği sorumluluğun altını çizdi.

h4 { font-size: 24px !important; } Print Friendly and PDF

NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, ABD’de katıldığı Rusya-Ukrayna zirvesinin dönüş yolunda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak bilgi verdi. Görüşmede, Ukrayna barış sürecine dair gelişmeler ve Karadeniz güvenliği gibi kritik konular ele alındı.

İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Rutte, Türkiye'nin barış sürecindeki arabulucu rolünü ve Karadeniz'deki güvenliğe yönelik katkısını özellikle vurguladı. Görüşme, iki liderin uygulanabilir ve sürdürülebilir güvenlik garantileri üzerinde mutabık kaldıklarını ortaya koydu.

NATO Genel Sekreteri Rutte’nin talebiyle gerçekleştirilen bir başka telefon görüşmesinde, Erdoğan ve Rutte Ukrayna-Rusya savaşının güncel durumu, İstanbul’da başlatılan müzakerelerde kaydedilen ilerlemeler ile ABD Başkanı Donald Trump ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında planlanan Alaska Zirvesi öncesi değerlendirmelerde bulundular. Erdoğan toplantıda, İstanbul sürecinin insani boyutlarda olumlu gelişmeleri beraberinde getirmesinin önemine dikkat çekti; Rutte ise Zirve öncesinde NATO'nun durumu yakından izlediğini ifade etti.

Yayına Hazırlayan: Omneya Elkafafy

Tüm hakları SDE'ye aittir.
Yazılım & Tasarım OMEDYA