8 Ülke Gazze Barış Kurulu’na Katılmayı Kabul Etti

ABD’nin Başkanı Donald Trump’ın “Gazze Barış Kurulu” girişimine 8 ülke — Türkiye, Mısır, Ürdün, Endonezya, Pakistan, Katar, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri — katılmayı kabul etti. Ülkeler bu kararlarını ortak bir açıklamayla duyurdu.

h4 { font-size: 24px !important; } Print Friendly and PDF

ABD liderliğinde oluşturulan “Gazze Barış Kurulu”na Türkiye, Mısır, Ürdün, Endonezya, Pakistan, Katar, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri dışişleri bakanlarının ortak açıklamayla katılma kararı aldığı bildirildi. Bakanlar, ülke liderlerinin kurulda yer alacağını ve gerekli hukuki süreçleri tamamlayacaklarını açıkladı.

Ortak bildiride bu ülkelerin Trump’ın girişimini desteklediği, kurulun Gazze’de kalıcı bir ateşkesin sağlanması, insani yardımın artırılması ve bölgenin yeniden yapılandırılması gibi hedefleri bulunduğu vurgulandı. Bakanlar, liderlerinin kısa süre içinde başkanlık belgelerini imzalayacaklarını duyurdu.

Kurula katılım kararı bölgesel diplomaside yeni bir dönemi işaret ediyor; bazı ülkelerin ise henüz kararlarını netleştirmediği veya çekimser kaldığı belirtiliyor.

 

Tüm hakları SDE'ye aittir.
Yazılım & Tasarım OMEDYA