Bakan Dönmez: Karadeniz Gazında Hedefe Bir Adım Daha Yaklaşıyoruz
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz'de keşfedilen doğal gazı taşıyacak boruları deniz tabanına yerleştirecek geminin Çanakkale Boğazı'ndan geçtiğini duyurdu.
SDE Editör
06 Haziran 2022 10:57

AA
Bakan Dönmez, sosyal medya hesabından dün yaptığı paylaşımda, Karadeniz'de keşfedilen 540 milyar metreküplük doğal gazı karaya çıkartma çalışmalarıyla ilgili değerlendirmede bulundu.
Dönmez, "Karadeniz gazında kritik bir safhayı daha geride bırakıp, hedefe bir adım daha yaklaşıyoruz. Deniz tabanına boruları yerleştirecek gemi, bugün Çanakkale Boğazı'ndan çıkış yaparak Filyos'a doğru yol aldı" ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile 28 Mayıs'ta Filyos Doğal Gaz İşleme Tesisi'nin inşaatını inceleyen Dönmez, Karadeniz gazının geçişini sağlayacak ilk boruların 10 Haziran'da kıyıdan döşenmesine başlanacağını, temmuz ayı içerisinde de derin deniz tarafında boruları indirecek platformun Türkiye'ye geleceğini açıklamıştı.
Diğer Haberler

Enerji
Abdülhamid Han Sondaj Gemisi İlk Sondaj İçin Demir Aldı
10 Ağustos 2022 12:14

Enerji
Rus Petrolünün Ukrayna Üzerinden Sevkiyatının Durdurulduğu Bildirildi
09 Ağustos 2022 17:08

Enerji
AB Doğal Gaz İhtiyacının Yalnızca Çeyreğini Depolayabiliyor
28 Temmuz 2022 11:42

Enerji
Avrupa'da Gaz Fiyatları Marttan Beri En Yüksek Seviyeye Ulaştı
27 Temmuz 2022 12:37

Enerji
AB Ülkeleri Doğal Gaz Tüketimini Yüzde 15 Azaltma Konusunda Anlaştı
26 Temmuz 2022 17:27

Enerji
Libya’nın Günlük Petrol Üretimi Yeniden 1 Milyon Varilin Üstünde
26 Temmuz 2022 14:52

Avrupa
AB Komisyonu, Yunanistan'dan Dinleme Skandalına Yönelik Açıklama İstiyor
13 Ağustos 2022 11:42

Ulaştırma
Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Hızlı Tren Projesi, Akdeniz ve Güneydoğu'yu Birbirine Bağlayacak
13 Ağustos 2022 11:32

Latin Amerika
Kolombiya ve Venezuela'dan 3 Yıl Sonra Karşılıklı Büyükelçi Ataması
13 Ağustos 2022 11:17

Avrupa
İtalya'da Sağ İttifakın Başkanlık Sistemi Önerisi Tartışma Konusu Oldu
13 Ağustos 2022 11:09
