Soykırımcı İsrail Futbol Takımı İtalya’da Büyük Kalabalıklar Tarafından Protesto Edildi

İtalya’nın Bologna kentinde, Virtus Bologna – Maccabi Tel Aviv maçından önce binlerce gösterici, “İsrail’e kırmızı kart” sloganıyla sokaklara döküldü. Güvenlik güçleri ile protestocular arasında havai fişek ve göz yaşartıcı gazlı müdahale rapor edildi.

h4 { font-size: 24px !important; } Print Friendly and PDF

Bologna kentinde, EuroLeague’de Virtus Bologna ile Maccabi Tel Aviv takımları arasındaki maç öncesinde yoğun bir protesto gösterisi düzenlendi. İsrail’in Gazze’deki eylemlerini “soykırım” olarak niteleyen göstericiler, Maccabi Tel Aviv takımının şehre gelişine tepkilerini sokaklarda dile getirdi.

Göstericiler, polis barikatlarına havai fişek, boya kutuları ve patlayıcı benzeri objalar fırlattı; polis ise tazyikli su ve göz yaşartıcı gaz ile müdahalede bulundu. Maggiore Meydanı’nda toplanan kalabalığın sayısının 5.000’i aştığı, PalaDozza arenası civarında yaklaşık 500 güvenlik görevlisinin hazır bulunduğu bildirildi.

Eylemciler “Filistin’e özgürlük” ve “Herkes İsrail’e karşı” sloganları atarken, “İsrail’e kırmızı kart göster” yazılı pankartlar taşıdı. Güvenlik güçleriyle protestocular arasında yaşanan gerginlik, sokakları adeta savaş alanına çevirdi.

 

Tüm hakları SDE'ye aittir.
Yazılım & Tasarım OMEDYA