On Binlerce Masumun Katline Göz Yuman Alman Başbakanı, İsrail Karşıtı Protestolara Antisemitizm Diyor ve Gözyaşları İçinde Bundan ‘Utanç’ Duyuyor

Alman Başbakanı Merz, "Bugünkü antisemitizm için utanç duyuyorum" dedi. "Eski ve Yeni Antisemitizm”e savaş açtığını duyurdu.

h4 { font-size: 24px !important; } Print Friendly and PDF

Alman Başbakanı Merz,  başına taktığı kipa ile Münih'teki bir sinagogun açılışına katıldı. Gözyaşları içinde yaptığı konuşmada, İsrail'e karşı düzenlenen protestoları kast ederek, "Bugünkü antisemitizm için utanç duyuyorum" dedi. " Eski   ve  Yeni  Antisemitizm”e savaş açtığını duyurdu.

Alman kamuoyunda uzun süredir bir eski- yeni Antisemitizm söylemi hakim. Eski Antisemitizm'le Almanların ve Avrupa'nın tarihi Yahudi nefreti kastedilmektedir.  Antisemitizm, "savaş sonrası Alman kimliğinin belirleyici bir işareti" olarak tanımlanmış ve İsrail'i her şartta destekleme taahhüdü, Alman devletinin eylemlerini yönlendiren temel bir ilke olarak kabul edilmiştir.

Yeni Antisemitizm ile Müslüman göçmenlerin sözde "Yahudi nefretine" işaret ediliyor ve Şansölye Merz, son 10 yılda gelen göçle antisemitizmin ithal edildiğini iddia ediyor.

Alman ana akım medyası ve siyaseti yeni bir Antisemitizm suçu üretip bunu Müslüman göçmenlere mal ederek tarihi suçlarını örtmeye ve artan ırkçılık ve göçmen düşmanlığına meşruiyet üretmeye çalışıyor.

İsraili protesto eylemlerinden utanç duyan Almanya Şansölyesi Merz, utanmadan “İsrail hepimiz için kirli işler yapıyor" sözleriyle hatırlanıyor.

 

Tüm hakları SDE'ye aittir.
Yazılım & Tasarım OMEDYA