Yunanistan'da iktidar ile muhalefet arasında Türkiye politikası tartışması büyüyor. Ankara'da gerçekleştirilen NATO Zirvesi'nin ardından açıklamalarda bulunan Yunanistan Dışişleri Bakanı Giorgos Gerapetritis, hükümetin Türkiye ile diyalog stratejisini savunarak muhalefetin eleştirilerine yanıt verdi.
Muhalefetin Ankara ile tüm temasların kesilmesi yönündeki çağrılarını değerlendiren Gerapetritis, bunun Yunanistan açısından ciddi sonuçlar doğuracağını belirterek, "Türkiye ile hiç konuşmamak gerçekten felaket politikası olurdu." ifadelerini kullandı.
Gerapetritis, son üç yılda Türkiye ile sürdürülen diplomatik temasların somut faydalarının görüldüğünü savunurken, geçmişte görev yapan tüm Yunan hükümetlerinin de Ankara ile iletişim kanallarını açık tuttuğunu hatırlattı.
NATO Zirvesi sonrasında ilk kez basına konuşan Yunan Bakan, Atina yönetiminin Ege ve Doğu Akdeniz başta olmak üzere iki ülke arasındaki anlaşmazlıkları diyalog yoluyla yönetmeye devam edeceğini vurguladı.
Açıklamalar, Yunanistan'da özellikle Türkiye'nin F-35 programına yeniden dahil olabileceği yönündeki tartışmaların ve NATO Zirvesi sonrası yaşanan siyasi polemiklerin ardından geldi. Gerapetritis, hükümetin Türkiye ile temas kurmasının ulusal çıkarlara hizmet ettiğini savunurken, diyalogdan vazgeçilmesinin Yunanistan'ın güvenliği ve bölgesel istikrar açısından doğru bir tercih olmayacağını dile getirdi.
Diğer İçerikler