AA
İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, resmi temaslarda bulunmak üzere İsveç'in başkenti Stockholm'e gelen Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ile görüştü. İki lider daha sonra basın toplantısı düzenledi.
Türkiye ile NATO için müzakere yapmayı önemsediklerini ifade eden Andersson, "İsveç'in NATO içinde Türkiye ile iş birliğini artırmasını istiyoruz. İsveç, NATO ve AB gibi terörün her türlüsüne karşı mücadelenin arkasında duruyor. Mevcut soru işaretlerini tartışmaya ve çözmeye Türkiye ile diyalog için hazırız." dedi.
Türkiye'yi ziyaret etmeye de hazır olduklarını dile getiren Andersson, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği için çarşamba günü ortak başvuruda bulunacaklarını sözlerine ekledi.
Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö de Türkiye'nin Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğine karşı çıkmasına şaşırdığını belirterek Ankara ile müzakerelere hazır olduklarını vurguladı.
Diğer İçerikler
Avrupa, İsrail ve ABD’nin Çıkardığı Savaştan Rusya’nın Kazanç Elde Etmesinden Rahatsı..
Irak’taki Saldırının Ardından Fransa İran’la Savaşmak İstemediğini Açıklarken, İtalya..
ABD’deki Sinagog Saldırısından Sonra Hollanda’da da Yahudi Okulu’nda Patlama Meydana ..
Arnavutluk ve Sırbistan AB’ye Girebilmek için Veto Yetkisinden Feragat Edebilecekleri..