İngiltere’de British Standards Institution (BSI) tarafından yürütülen ve 1293 gençle yapılan anket, dijital toplumun genç üyeleri arasında çarpıcı bir eğilimi ortaya koydu. Katılımcıların %46’sı, "internetsiz bir dünyada yaşamayı tercih ederim" ifadesine katıldığını belirtti.
Ankette gençlere internet kullanım alışkanlıkları, çevrim içi faaliyetleri ve dijital platformların hayatlarına etkisi hakkında sorular yöneltildi. Elde edilen sonuçlar, dijital kuşağın bizzat internetin getirdiği sosyal baskılar, bilgi yorgunluğu ve sürekli çevrim içi olma halinden rahatsızlık duyduğunu gösterdi.
BSI yetkilileri, anketin gençler arasında dijital farkındalık ve dijital sağlığa yönelik eleştirel bir bilincin yükseldiğine işaret ettiğini belirtiyor. Özellikle sosyal medyanın baskıcı doğası, sürekli erişilebilir olma beklentisi ve dijital dünyaya entegre yaşamanın getirdiği zihinsel yükün, gençleri daha sade bir yaşam arayışına ittiği düşünülüyor.
Araştırmanın sonuçları, teknoloji şirketlerinin ve eğitim kurumlarının gençlerin dijital dünyadaki varlıklarını yeniden düşünmesi gerektiğine işaret ediyor.
Diğer İçerikler
AP Genel Kurulu’nda Konuşan Sumud Filosu Aktivistleri’nden İtalyan Milletvekili Scude..
Fransa Tarihinin En Kısa Görev Yapan Başbakanının İstifasıyla Ülke Hızla Kaosa Gidiyo..
Eski Almanya Başbakanı Merkel’den Ezber Bozan Cesur Çıkış: Ukrayna Savaşı’nın Sorumlu..
Yahudilere Soykırım Uygulayan Almanların Başbakanı, Soykırımcı İsrail’e Sahip Çıkıyor..
Arnaud Bertrand’dan NATO Eski Genel Sekreteri Stoltenberg’e Ağır Eleştiri: “Sıfır Str..
Seçimleri Sağcı Lider Andrej Babis Kazandı, Çekya Seçimleri Brüksel’in Yeni Sınavı mı..
Fransa’da Siyaset Dikiş tutmuyor: Yeni Başbakan Dün Kabinesini Sundu, Bugün İstifa Et..