Aşırı sağcı Özgürlük Partisi’nin (PVV) lideri Wilders, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, Hollanda Ulusal Terörle Mücadele ve Güvenlik Koordinatörlüğü’nün (NCTV) kendisine, Belçika’da çökertilen bir terör hücresinin muhtemel hedefleri arasında yer aldığını bildirdiğini duyurdu. Wilders, yetkililerin “artık ciddi bir tehdit beklemediklerini” belirtmesine rağmen, “kendisinde oluşan olumsuz hisler” nedeniyle tüm seçim çalışmalarını geçici olarak durdurduğunu açıkladı.
Belçika’da patlayıcı planı ve gözaltılar
Belçika’da perşembe günü düzenlenen operasyonlarda, şüphelilerin bir drone’a bağlamayı planladıkları ev yapımı bir patlayıcı ele geçirildi. Soruşturmanın, “terörist cinayete teşebbüs” ve “terör örgütü faaliyetlerine katılma” suçlamaları çerçevesinde yürütüldüğü açıklandı. Polis, olayla bağlantılı olarak üç kişiyi gözaltına aldı. Olası hedeflerin kimlikleri açıklanmazken, Belçika hükümeti Başbakan Bart De Wever’in hedeflerden biri olabileceğini duyurdu.
Seçim tartışmasını iptal etti
Tehdit bilgisi sonrası Wilders, diğer siyasi liderlerle katılacağı seçim tartışmasını iptal etti. Hollanda kamu yayıncısı NOS, Wilders’e tartışmaya telefonla katılma imkânı sunduklarını ancak bu önerinin reddedildiğini açıkladı.
Siyasi çevrelerden tepki ve destek
Hollanda Adalet Bakanı Foort van Oosten, X’te yaptığı açıklamada NCTV’ye “Bay Wilders’in güvenli biçimde kampanyasına devam edebilmesi için gereken her türlü önlemi alması” talimatını verdiğini duyurdu. Van Oosten, “Siyasetçilerin tehditler nedeniyle görevlerini yapamamalarını asla kabul etmeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.
Sağcı Özgürlük ve Demokrasi için Halk Partisi (VVD) lideri Dilan Yeşilgöz ise Wilders’in güvenliği için pazar günü yapılacak seçim tartışmasının gizli bir yere taşınabileceğini söyledi.
Göç anlaşmazlığı sonrası seçim kararı
Hollanda’daki erken seçim çağrısı, Wilders’in, ülkenin dört partili koalisyon hükümetinden göçün sınırlandırılması konusundaki anlaşmazlıklar nedeniyle çekilmesinin ardından yapılmıştı. Anketlere göre Wilders’in PVV’si şu anda seçim yarışında önde görünüyor.
Diğer İçerikler
Fransa Fasit Daireden Çıkamıyor: Başka Adam Bulamayan Macron Geçen Hafta Hükümeti Kur..
Boyunun Ölçüsünü Geç Farketti: Sırbistan Başbakanı Vucic: “Türkiye’yi Tehdit Etmek İç..
AB Komisyonu Başkanı Von der Leyen: İki Güven Oylamasını Atlattı Ama Muhtemel Gelişme..
Avrupa Birliği’nde Güven Bunalımı Krize Dönüşebilir: Komisyon Başkanı Von Der Leyen H..
Ana Muhalefet Lideri Le Pen Macron’un Yaptıklarının “Siyasi Bir Sirk” Olduğunu Açıkla..
“Ukrayna Savaşı’nın Sorumlusu Polonya ve Baltık Ülkeleri” Diyen Merkel’e Polonya Eski..
İtalya Başbakanı Meloni, Kendisi, Bazı Bakanlar ve Yetkililerle İlgili İsrail’in Soyk..