AA
Gürcistan'da iktidardaki Gürcü Hayali Partisi Başkanı ve parlamento çoğunluğun lideri İrakli Kobakhidze, düzenlediği basın toplantısında, Rusya-Ukrayna savaşında Ukrayna'yı desteklediklerini belirtti.
Kobakhidze, Tiflis yönetimi olarak Ukrayna ile dayanışma içinde olduklarını söyledi.
Gürcistan hükümetinin, ülkenin AB'ye hızlı bir şekilde katılması için bugün başvuru yapacağını aktaran Kobakhidze, "Gürcistan hükümeti, Başbakanı İrakli Garibaşvili liderliğinde, Gürcistan hükümeti adına AB kurumlarına resmen sunulacak olan AB üyeliği statüsü için bir başvuru hazırlıyor." ifadesini kullandı.
Kobakhidze, hükümetin asıl amacının Gürcistan'ın daha güvenli, ekonomik olarak daha güçlü ve başarılı bir ülke haline getirilmesi olduğunu kaydederek, "AB kurumlarını, başvurumuzu acil değerlendirmeye ve Gürcistan'a AB adayı statüsü verme konusunda karar vermeye çağırıyoruz." dedi.
Diğer İçerikler
Merz’den ABD ve İsrail’in İran Politikalarına Eleştiri: "İsrail ve Amerika'nın Yaptık..
ABD’nin Dolduruşuna Gelerek Kendi Aleyhine Adım Atan Avrupa Geri Adım Atarak Rus Petr..
Rus Tehdidi Gerekçesiyle Polonya’da Görevlendirilen Alman Savaş Uçakları ve Askerleri..
Fransa’daki Yerel Seçimlerde, Ülkenin En Büyük 3 Kenti Paris, Marsilya ve Lyon'da Sol..
İlk Uygulamayı Slovenya Başlattı, Avrupa’da Karneyle Yakıt Dönemi: Günlük Sadece 50 L..