AA
Başbakanlık Konutu 10 Numara'dan yapılan açıklamada, Shapps'in, yeni İngiltere İçişleri Bakanı olarak atandığı bildirildi. Grant Shapps, eski İngiltere Başbakanı Boris Johnson hükümetinde Ulaştırma Bakanı olarak görev yapmıştı.
İngiltere Başbakanı Liz Truss'ın 43 gün önce atadığı İçişleri Bakanı Braverman, kişisel e-posta adresini kullanarak resmi bir belge göndermesinin üzerine, kuralları teknik olarak ihlal ettiği gerekçesiyle görevinden ayrıldığını açıklamıştı.
Böylelikle Braverman, 1834'te 30 gün sonra görevi bırakan 1. Wellington Dükü Arthur Wellesley'den sonra en kısa süre görevde kalan içişleri bakanı oldu. Braverman, 13 Şubat 2020'den, İçişleri Bakanı olarak atandığı 6 Eylül tarihine kadar İngiltere Başsavcısı olarak görev yapmıştı. Başbakan Truss’ın, 14 Ekim’de görevden aldığı Maliye Bakanı Kwasi Kwarteng de 38 gün görevde kalmıştı.
Diğer İçerikler
Merz’den ABD ve İsrail’in İran Politikalarına Eleştiri: "İsrail ve Amerika'nın Yaptık..
ABD’nin Dolduruşuna Gelerek Kendi Aleyhine Adım Atan Avrupa Geri Adım Atarak Rus Petr..
Rus Tehdidi Gerekçesiyle Polonya’da Görevlendirilen Alman Savaş Uçakları ve Askerleri..
Fransa’daki Yerel Seçimlerde, Ülkenin En Büyük 3 Kenti Paris, Marsilya ve Lyon'da Sol..
İlk Uygulamayı Slovenya Başlattı, Avrupa’da Karneyle Yakıt Dönemi: Günlük Sadece 50 L..