Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, France 5 kanalında yaptığı açıklamada, Ukrayna-Rusya krizinde gerilimin arttığını, bu gerilimin acil şekilde düşürülmesi gerektiğini söyledi.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne sahip olmasını engellemek istediğini ifade eden Le Drian, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırı düzenlemesi için tüm unsurların oluştuğunu belirtti.
Le Drian, Ukrayna'nın egemenliğinin veya toprak bütünlüğünün Rusya'nın saldırısıyla sorgulanması halinde Moskova'ya yaptırım uygulanacağı kaydetti.
Ukrayna'yı finansal olarak destekleyeceklerini ancak asker göndermeyi düşünmediklerini ifade eden Le Drian, Putin'in aldığı "riskleri" bilmesi için "caydırıcı önlemler" alacaklarını söyledi.
Diğer İçerikler
Arnavutluk ve Sırbistan AB’ye Girebilmek için Veto Yetkisinden Feragat Edebilecekleri..
Macaristan Karayolu ile Taşınan Ukrayna’ya Ait Para ve Altınlara El Koydu, Kiev El Ko..
Almanya’da Olası Büyük Bir Savaş'a Hazırlık Olarak Yaralı Tahliye Tatbikatları Yapılı..
Stockholm Enstitüsü Avrupa’nın Son 5 Yılda Dünyanın En Büyük Silah İthalatçısı Haline..
Zelenskiy, Orban’ı AB’nin 90 Milyar Euroluk Yardımını Veto Edersen Telefon Numaranı A..