Fransa İki Askeri Üssünü Devrederek Senagal’den Çekilmeye Başladı

Fransız Büyükelçiliği cuma günü yaptığı açıklamada, "Fransız tarafı 7 Mart 2025 Cuma günü Marechal ve Saint-Exupery bölgelerindeki tesis ve konutları Senegal tarafına teslim etti," dedi.

h4 { font-size: 24px !important; } Print Friendly and PDF

Fransız yetkililer cuma günü itibarıyla iki askeri tesisin kontrolünün Senagal’e geri verildiğini açıkladı.

Devir teslim, Senegal Cumhurbaşkanı Bassirou Diomaye Faye'nin geçen yılın sonlarında tüm yabancı askerlerin ülkeyi terk etmesini emretmesinin ardından gerçekleşti.

Euronews’in haberine göre, Senegal'deki Fransız Büyükelçiliği cuma günü yaptığı açıklamada, "Fransız tarafı 7 Mart 2025 Cuma günü Marechal ve Saint-Exupery bölgelerindeki tesis ve konutları Senegal tarafına teslim etti," dedi.

Fransa, geri çekilmeyi organize etmek üzere geçtiğimiz ay Dakar ile ortak bir komisyon kurdu. Fransız ordusu geçtiğimiz günlerde ülkedeki askeri üslerinde çalışan 162 Senegallinin işine son verdiğini açıkladı.

Tüm hakları SDE'ye aittir.
Yazılım & Tasarım OMEDYA