Başta Avrupa Olmak Üzere Rusya’dan Enerji Alanlara Ambargo Uygulayan ABD, Putin’den Dizel Alma Konusunda Anlaştı

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmenin ardından Rusya’nın ABD ve küresel piyasalara milyonlarca ton dizel yakıt tedarik edeceğini açıkladı. Putin enerji sevkiyatına hazır olduklarını doğrularken, ABD’li Demokrat senatörler olası anlaşmayı Ukrayna’ya, Avrupa müttefiklerine ve ABD’nin ulusal güvenliğine ihanet olarak nitelendirdi.

h4 { font-size: 24px !important; } Print Friendly and PDF

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’da açıklamalarda bulundu.

Dizel fiyatlarını hızla düşüreceğini söyleyen Trump, “Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile çok başarılı bir görüşme gerçekleştirdim. Rusya, ABD ve küresel piyasaya derhal 300 bin ton dizel akaryakıt tedarik edecek. Kasım ayında 500 bin ton, ardından 1 milyon ton daha yakıt tedarik edecek. Dizel rafinerilerinin durumuna göre 3 milyon ton dizel daha sağlayacak” dedi.

Putin: Rus tarafı, ABD ve dünya piyasalarına petrol ve petrol ürünleri tedarik etmeye hazır olduğunu teyit etti

Kremlin'in internet sitesinde Putin'in imzasıyla yayımlanan açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump ile yaptığı telefon görüşmesine ilişkin değerlendirmelere yer verildi.

Açıklamaya göre görüşmede küresel enerji piyasalarındaki gelişmeleri ele aldıklarını aktaran Putin, "Rus tarafı, ABD ve dünya piyasalarına petrol ve petrol ürünleri tedarik etmeye hazır olduğunu teyit etti. Bunun küresel ekonominin tamamına olumlu yansıyacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Putin, görüşmede Ukrayna krizinin çözümüne yönelik olasılıkların kapsamlı şekilde değerlendirildiğini, İran'daki durumun ve ikili ilişkilerin çeşitli boyutlarının da ele alındığını belirtti.

ABD’li Demokratlar: Rus dizeli satın alınması ABD’nin ulusal güvenliğine bir "ihanet"

ABD Senatosu’ndaki Demokratların Lideri Chuck Schumer, Dış İlişkiler Komitesindeki en kıdemli Demokrat Senatör Jeanne Shaheen ve Bankacılık Komitesinin önde gelen Demokrat üyesi Senatör Elizabeth Warren; Başkan Donald Trump’ın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Rus dizeli satın alınması konusunda vardığı anlaşmaya ilişkin açıklamasını Ukrayna’ya, Avrupalı müttefiklere ve ABD’nin ulusal güvenliğine bir "ihanet" olarak değerlendirdi.

Senatörler yaptıkları açıklamada, "Artık yeter, bu kadarı da fazla. Başkan, Rusya'nın savaş makinesini finanse etmek yerine İran ile olan savaşını sonlandırmalıdır" ifadelerini kullandı.

 

Tüm hakları SDE'ye aittir.
Yazılım & Tasarım OMEDYA