AA
Münih Havalimanı'ndan yapılan açıklamada, "26 Mart Pazar ile 27 Mart Pazartesi, tüm gün sürecek grevler nedeniyle havalimanında düzenli yolcu trafiği olmayacaktır." ifadesi kullanıldı.
Açıklamada, söz konusu günlerde uçuş rezervasyonu yapan yolculardan hava yolları veya tur operatörleriyle iletişime geçmeleri ve havalimanına seyahat etmekten kaçınmaları istendi.
Büyük bir uluslararası merkez olan Frankfurt Havalimanı'nda da grevin pazartesi günü büyük aksamalara yol açmasının beklendiği belirtildi.
Frankfurt Havalimanı'ndan yapılacak aktarmalı uçuşların da grevden etkileneceği bildirildi.
Alman sendikaları, perşembe günü ücret ve çalışma koşulları konusunda artan anlaşmazlık nedeniyle 27 Mart Pazartesi günü ülke çapında ulaşım grevi ilan etti.
Ver.di Sendikasından yapılan açıklamada, büyük havalimanlarındaki toplu taşıma çalışanları, güvenlik ve yer personelinin 24 saat süreyle iş bırakacağı duyuruldu.
Yaklaşık 2,5 milyon çalışanı temsil eden sendika, yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı nedeniyle yüzde 10,5 ve en az 500 avro maaş artışı talep ediyor.
İşverenler ile sendika arasındaki yeni müzakere turunun gelecek hafta başlaması bekleniyor.
Diğer İçerikler
Irak’taki Saldırının Ardından Fransa İran’la Savaşmak İstemediğini Açıklarken, İtalya..
ABD’deki Sinagog Saldırısından Sonra Hollanda’da da Yahudi Okulu’nda Patlama Meydana ..
Arnavutluk ve Sırbistan AB’ye Girebilmek için Veto Yetkisinden Feragat Edebilecekleri..
Macaristan Karayolu ile Taşınan Ukrayna’ya Ait Para ve Altınlara El Koydu, Kiev El Ko..
Almanya’da Olası Büyük Bir Savaş'a Hazırlık Olarak Yaralı Tahliye Tatbikatları Yapılı..
Stockholm Enstitüsü Avrupa’nın Son 5 Yılda Dünyanın En Büyük Silah İthalatçısı Haline..